”Stare de război” în Israel: 5.000 de rachete lansate de Hamas

E război în Israel! Azi-dimineață, la ora 06:20, organizația paramilitară Hamas a pornit un atac fără precedent la adresa Israelului, lansând peste 5.000 de rachete.

Ministrul Apărării și Comandatul Poliției au declarat stare de război pe teritoriul țării. Rezerviștii au fost mobilizați și chemați în unitățile lor.

În ceea ce ne privește și pe noi, momentan, doar pe plan sportiv, săptămâna viitoare, la Ierusalim era programată partida Israel – Elveția din preliminarile EURO 2024. România se duelează direct cu Israel pentru un loc la turneul final de anul viitor.

Sunt scene sângeroase în Israel

Au fost lansate, în această dimineață, peste 5.000 de rachete în direcția Israelului, iar atacurile continuă și la această oră.

Un nou bilanț, prezentat de autorități și citat de presa israeliană, anunță cel puțin 120 de persoane rănite în urma atacului masiv cu rachete din această dimineață.

O femeie a decedat Kfar Aviv, iar alte patru persoane în așezările beduine din sudul țării. Guvernul israelian urmează să convoace o reuniune a cabinetului la ora 17:00 (nr. aceeași cu a României). De asemenea, ministrul Securității Naționale, Itamar Ben-Gvir, și comisarul de poliție israelian Kobi Shabtai vor organiza o evaluare a situației la ora 10:00.

Meciul Israelului ”în aer”!

Peste doar 5 zile, joia viitoare, la Ierusalim urma să se joace duelul din preliminarii dintre Israel și Elveția, din grupa din care face parte și România.

În contextul situației din Israel, sunt șanse importante ca partida să fie amânată, existând și posibilitatea ca meciul să fie mutat în Cipru.

Asediul declanșat în Israel influențează, inevitabil, și etapa din campionatul intern. Liga Profesionistă de Fotbal a anunțat că partidele programate astăzi și duminică, contând pentru runda a șasea a campionatului, nu se vor disputa.

Peste o lună, pe 18 noiembrie, România ar trebui să joace în deplasare cu Israel, după 1-1 la București.

Citește și

Detalii din vestiarul lui Dinamo: ”Nu vă fie frică!”