Spargere la Parlament, acuzații de furt: primele rezultate ale anchetei, cine este implicat

Parlamentul a fost spart noaptea trecută de hoţi, infracţiunea fiind descoperită în această dimineață.

Oamenii legii sunt chiar acum la sediul Legislativului românesc, pentru a preleva probe şi a stabili condiţiile în care a avut loc infracţiunea.

Se fac investigații

La sediul Parlamentului o echipă de poliţişti face investigaţii la momentul transmiterii acestei ştiri. Oamenii de ordine încearcă să îşi dea seama cât de amplă a fost această spargere care a avut loc în cursul nopţii trecute.

Potrivit unor surse parlamentare, s-ar fi ajuns în mai multe birouri. La faţa locului se află şi angajaţi ai Senatului şi Camerei Deputaţilor, care verifică birourile parlamentare.

Deocamdată nu au fost făcute reţineri. Poliţiştii au suspectat, inițial, că această spargere ar fi venit după ce în cursul săptămânii trecute mai multe zeci de persoane au reuşit să intre în curtea Parlamentului, după mitingul care a avut loc în zonă.

Totuși, în realitate este cu totul vorba de altceva.

Un irlandez beat!

Un irlandez beat, plecat de la o petrecere, a sărit gardul Parlamentului, a spart un geam de la demisol şi când sa intre, l-a prins SPP-ul care a alertat Sectia 17 de Poliţie.

La audieri, suspectul era într-o stare avansată de ebrietate şi nu a reuşit să spună ce căuta la Parlament, conform Antena 3. El repeta continuu că a fost la o petrecere şi se îndrepta spre hotel, neştiind cum a ajuns la sediul senatorilor şi deputaţilor români.

„În dimineața de 27.12.2021, în jurul orei 04.00, jandarmii ce asigură paza interioară a Palatului Parlamentului au sesizat Secția 17 Poliție, cu privire la faptul că au depistat, în interior, un cetățean, aflat în stare de ebrietate.

Din primele verificări s-a stabilit că acesta ar fi pătruns în curte prin escaladarea gardului, iar, ulterior, ar fi spart un geam și ar fi pătruns în clădire. Bărbatul a fost condus la Secția 17 Poliție.

Sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 5 se efectuează cercetări, în vederea stabilirii cauzelor și condițiilor în care s-a produs evenimentul”, a anunţat Jandarmeria într-un comunicat de presă.

Citește și

Gigi Becali a dezvăluit că a avut Covid-19: ”Nici dacă-mi tai capul! Strănutam de două ori și-l aruncam”