Spaniolul care nu-i cunoaște pe Cortacero și Melero: ”DDB mi-a plătit”

Portarul Tomas Mejias (33 de ani) a fost unul dintre membrii ”coloniei spaniole” sosite în Ștefan cel Mare în ”era Cortacero”.

Fotbalistul crescut la academia celor de la Real Madrid a bifat zece meciuri pentru ”câini”. Ulterior, când situația a devenit extrem de dificilă, goalkeeper-ul a părăsit corabia. Fix cu câteva zile înainte de reluarea campionatului, în iarna 2021.

”N-am vrut să creez probleme”

Playsport.ro a luat legătura cu goalkeeper-ul spaniol, ultima oară legitimat la Western Sydney Wanderers, Australia. Ibericul a vorbit despre lunile pe care le-a petrecut în București. Neplătit de club, a suportat, din propriul buzunar, toate cheltuielile survenite în capitala României.

Ulterior, după cum a mărturisit, ”am primit cinci salarii de la DDB. O parte din ele au reprezentat cheltuielile de aici pentru chirie, mașină, dar cinci luni n-am văzut niciun ban. În același timp, n-am vrut să creez probleme”. Liber de contract, Mejias este la curent cu situația echipei, spunând că ”urmăresc echipa, dar nu foarte mult. Știu că sunt în a doua jumătate a ligii secunde”.

Nu-i știa pe Cortacero și Melero, auzise de Contra

”Totul arăta foarte bine la început. Un agent m-a sunat la momentul respectiv, mi-a spus că există posibilitatea să vin la Dinamo. Eu, fiind liber de contract, am acceptat, știind că este un club mare. Pe Cortacero sau Melero nu-i știam din Spania, nu știam cine sunt. Auzisem de Cosmin Contra și Paul Anton, dar, la nivel personal, nu îi cunoșteam. Credeam că totul o să meargă bine”, a declarat Mejias.

Ulterior, ”după trei săptămâni, au început să apară probleme peste tot: mâncare, meciuri în deplasare, mijloc de transport”.

Chiar și în condițiile actuale, relația cu suporterii a fost excelentă.

”Cu suporterii n-am avut treabă, am încercat să dau tot ce am mai bun, am dat 100% la antrenamente, la meciuri. Am mai primit mesaj pe social media după ce am plecat, dar n-au fost probleme.

DDB mi-a plătit cinci salarii. O parte din ele au reprezentat cheltuielile din București, clubul nu mi-a plătit nimic”, a comentat ibericul.

Care e situația lui

Dinamo a fost a treia experiență în străinătate pentru Mejias. Anterior, acesta fusese legitimat la Middlesbrough (Anglia) și Omonia (Cipru), pe lângă echipele din țara natală.

Mejias a recunoscut că, în momentul în care a plecat din ”Groapă” (ianuarie 2021), salariile i-au fost achitate prin DDB.

”Nu mai trebuie să primesc niciun ban de la Dinamo. DDB mi-a dat două salarii inițial și încă două sau trei după, nu-mi mai amintesc exact. Cinci salarii primite în total pentru perioada petrecută la Dinamo, toate de la DDB, pentru lunile septembrie, octombrie, noiembrie, decembrie și jumătate din ianuarie 2021, când am plecat de la club”.

Ce acuză

În România, din cauza situației, a fost nevoit să se descurce cu bani din propriul buzunar.

”Nu stăteam la Săftica, ci undeva în centrul Bucureștiului. Clubul nu mi-a plătit nimic, a trebuit s-o fac eu. Înțelegerea a fost să iau două salarii în ianuarie, când am plecat, de la DDB. Știam că oamenii muncesc acolo, știam situația suporterilor, nu am vrut să creez probleme. Aceste două salarii au reprezentat cheltuielile din București: chirie, mașină. Nu am văzut niciun ban cinci luni, cum am menționat.”

În prezent este liber de contract după experiența din Australia.

Citește și

Andreea Tonciu și-a luat casă și superbolid: ”Sunt femeie și nu trebuie să muncesc”