--> -->

Sorin Oprescu, reținut în Grecia. Cum a fost dat de gol

Dat în urmărire generală de Poliția Română, Sorin Oprescu a fost localizat de Interpol în Grecia. Fostul edil al Capitalei a fost reținut de autoritățile de la Atena.

Ajutor nesperat pentru autorități

Sorin Oprescu a fost reținut marți de autoritățile din Grecia. Acesta este în custodia autorităților elene după ce a fost găsit în Atena.

Fostul edil era dat în urmărire generală după ce a fost condamnat definitiv la 10 ani și 8 luni de închisoare în 13 mai.

O temere de avion pe care o are Oprescu l-a împiedicat pe acesta să fugă în altă parte a globului.

Deși cei din jurul său l-au rugat să nu bage în seamă fobia, Sorin Oprescu nu a reușit să treacă peste această teamă și ”să ia o cursă spre Dubai, Israel sau spre altă destinație de unde nu ar fi putut fi extrădat”, a declarat pentru Libertatea un om familiarizat cu circumstanțele cazului.

Se pare că anchetatorii erau la curent cu fobia lui Oprescu. De altfel, aceasta a fost și informația care i-a ajutat pe oamenii legii să-l depisteze mai ușor pe Oprescu.

A cerut azil politic în Grecia

Plecat din țară, Sorin Oprescu a depus documentația pentru a-i fi acordat azil politic în Grecia, potrivit Antena 3. Sursa citată scrie că e probabil ca în momentul în care a solicitat azilul, fostul primar să fi făcut și un autodenunț spunând că are o condamnare în România.

Cert este că Sorin Oprescu a fost localizat de către polițiști în baza mandatului de arestare.

“Nu a fost localizat de Interpol, ci de către Reţeaua Europeană a Echipelor de Căutare Activă a Urmăriţilor. În urmă cu scurt timp, aceștia au confirmat telefonic pentru Centrul de cooperare polițienească din România că Sorin Oprescu a fost reținut în Atena”, a transmis corespondentul Antena 3 Corina Matlinschi.

Fostul primar al Bucureștiului a fost condamnat la 10 ani și 8 luni de închisoare într-un dosar de corupție.

Citește și

Bebe Cotimanis: ”Știi bancul cu Băsescu? A turnat, dar a și făcut asta”