Sorin Oprescu, pe perfuzii, la spital

Fostul primar al Capitalei, Sorin Oprescu, 69 de ani, este internat la Institutul ”Matei Balş” din Capitală, infectat cu coronavirus. Membrii familiei au confirmat că fostul edil s-a simţit rău în ultimele zile. Oprescu este într-o stare stabilă, dar i se fac perfuzii.

Fostul edil este vaccinat cu schema completă anti-COVID. Iniţial, Sorin Oprescu a avut o răceală, după care testul a arătat că este infectat cu coronavirus, după dureri de cap ce n-au încetat.

Infectat la spital

Sorin Oprescu s-ar fi infectat chiar la Spitalul Municipal la scurt timp după deschiderea secţiei COVID-19. Medicul Oprescu este monitorizat atent de colegii săi, el având şi diabet zaharat, hipertensiune arterială şi are montat un stent.

Totuși, starea medicului nu este atât de gravă încât să fie necesar transferul său la Terapie Intensivă.

La Institutul ”Matei Balș”, medicului i s-a prescris un tratament specific și i s-au pus perfuzii. În acest moment starea sa este stabilă. Sorin Oprescu se vaccinase anterior cu ambele doze.

Tot la ”Matei Balș” este internată de o săptămână și cântăreața Viorica de la Clejani, însă starea sa este mai gravă decât cea a lui Sorin Oprescu. Totodată, cântăreața de muzică populară Elena Merișoreanu este și pacienta spitalului, infectată cu coronavirus.

Judecat, în continuare

Fostul primar al Bucureștilor este judecat de către Curtea de Apel București, procurorii DNA acuzându-l de luare de mită pe vremea când era edilul Capitalei. Procesul trenează de mai bine de cinci ani, Oprescu fiind condamnat în primă instanță la 5 ani și 4 luni de închisoare.

Verdicul definitiv era așteptat în luna aprilie a acestui an însă cei doi judecători ai completului de judecată nu au căzut de acord asupra sentinței, astfel că a fost nevoie de includerea în complet a unui al treilea judecător. Procedura a dus la amânarea verdictului pentru această toamnă.

Pe lângă acuzația de luare de mită pentru contractele acordate de către municipalitate unor firme private, procurorii îl mai acuză pe Oprescu de spălare de bani, abuz în serviciu şi constituire a unui grup infracțional organizat.

O parte din lotul de acuzați din acest dosar au încheiat cu procurorii un acord de recunoaștere a vinovăției și au fost judecați în procedură accelerată în schimbul unor sentințe mai blânde cu o treime față de cele prevăzute de lege.

Citește și

Premierul Florin Cîțu, rocker la Vama Veche. Alături de ministrul Finanțelor, la mare