--> -->

Sorin Oprescu dezvăluie: „Da, am fost șantajat cu copii”

Sorin Oprescu, 69 de ani, a fost recunoscut mereu ca un bărbat bine, cu un efect debordant în rândul reprezentantelor sexului frumos. În cadrul emisiunii „40 de întrebări cu Denise Rifai”, la Kanal D, reputatul medic a oferit explicații directe și prezentate mateforic în privința relațiilor sale amoroase.

A fost căsătorit de tânăr, la 20 de ani, soția sa, Simona Fica, fiind un reputat medic endocrinolog, pe care a cunoscut-o la facultate și pe care o caracteriza, plastic: „Salivau toți studenții când o vedeau”. Împreună au un copil, Mircea, care-i calcă pe urme tatălui din punct de vedere profesional.

Medicul a explicat fără ocolișuri că a fost șantajat cu copii! „Da. Dar ce, numai o dată?! De vreo două sau trei ori. Dar nu de persoana în cauză, ci de diverși fraieri care veneau și-mi povesteau cum ar fi posibil… Băi, mă lăsați! Erau în ajunul diverselor momente politice. Șantaje? Mai degrabă insistau în șantaje. Întodeauna, veneau fraierii. Când ceream să vorbesc cu ăia care-i trimiteau, se încheia totul”, a dezvăluit fostul primar al Capitalei.

Oprescu a detaliat ce înseamnă femeia pentru el: „E ceva de care ai nevoie și dacă reușești pentru o perioadă de timp să ai cu cine să vorbești, să ai senzația că te înțelege, ceva pe care să-l admiri, să-l iubești și să încerci să-l păstrezi fără să-l încurci în viață! Când legam o prietenie îmi spuneam, nu condiții, ci rugăminți.

Am avut în viața mea simțul penibilului. Ca atunci când eram la școală și spuneam profesoarei: „Doamnă, n-am învățat, dați-mi ce notă doriți!”. Decât să te înroșești ca prostul la față, să nu mai auzi nimic, să ai zgomote în urechi din cauza tensiunii. Nu am ce să-mi reproșez în modul de a mă comporta cu femeile. Da, am iubit, am făcut grijă și o mulțime de lucruri bune pentru viața lor”.

În 2012, la 61 de ani, a cunoscut-o pe Adriana Nica, mai tânără decât el cu 26 de ani. Vorbind despre diferențele de vârstă mari în relații, Sorin Oprescu a oferit un moment savuros în fața lui Denise Rifai: „Doamnă, uite cum e cu treaba asta: după 45 de ani se modifică biochimia la bărbați, motivul fiind de obicei o femeie. Cum să vă spun, el merge pe linia de troleibuz, pune degetele și merge! Tu îi spui: „Bună dimineața, domnul Popescu”, iar el îți răspunde: „Nu, domne, sunt troleibuzul 82, opresc la Kogălniceanu!”.

Aia e o dragoste profundă, ca urmare a unor experiențe, de obicei nefericite. Ajung penibili. Unii și-arată virilitatea și bărbăția și se apucă să facă copii. Păi, când are ăla 20 de ani și are nevoie de tine ca tată, ca sprijin, tu ce-i spui: „Nu pot, tată”. Ce mă caracterizează pe mine? E o iubire deschisă, declarată, merge pe o mare prietenie. Trăiește-ți viața, omule, și lasă lumea să vorbească!”.

Citește și

Părintele Calistrat, dezlănțuit: “De unde știe zeusul medicinei românești?”