--> -->

Sorin Oprescu de partea protestatarilor: ”Nu are logică, să ne mai lase cu sperietura”

Fostul primar general Sorin Oprescu a criticat una din măsurile restrictive impuse de autorități în ultima perioadă, declarând că este una ”fără logică”.

Doctorul s-a referit la măsura de închidere a magazinelor de la orele 18:00/20:00 și restricționarea circulației de la ora 20:00 doar provoacă aglomerație.

”Majoritatea protestelor de zilele astea sunt spontane. Nu mai pot românii. Ce vedem acum sunt oameni tineri, foarte tineri unii dintre ei. Nu sunt obișnuiți așa”, a declarat fostul primar al Capitalei la Antena 3.

”Greșeala mare de tot pe care o face statul: nu explică. Nu se pot da toate explicațiile în spitale. Nu ies să le explice logic, să le spună de ce trebuie așa. La început exista o comuniune de idei, puține, câte erau ele. Nu știau despre ce e vorba, nu știau care sunt armele medicale cu care să se lupte. După, a venit o replică. Și i-a zăpăcit pe oameni.

Nu mai știu cine are dreptate, cum are dreptate. Iar nenorocitul asta de virus face ce face, omoară oameni. Nu are logică închiderea magazinelor mai devreme. Erau niște cozi ieri de la benzinării… Majoritatea, tot tineri, nu se dădeau duși de acolo. Oamenii au ajuns să se mănânce între ei. Oamenii intră în depresie că stau între patru pereți”, a adăugat el.

”Soluția este să se dea niște măsuri care pot să aibă o explicație față de oameni și în același timp să poată să comunice în fiecara zi dar nu la sistemul ”vă spunem câți morți sunt, câți internați sunt”. Să ne mai lase cu sperietura asta! Dacă numai asta aude lumea de un an de zile…”, a adăugat Sorin Oprescu.

Citește și

Diana Şoşoacă a strigat la proteste: ”Trebuie să se intensifice”