--> -->

Sorin Oprescu, candidat din nou la președinția România? ”Cu mâna pe suflet, doar el e înaintea mea”

Sorin Oprescu, 69 de ani, ia în calcul să revină pe scena politică a României. A fost primar general al Capitalei, a candidat pentru șefia țării, îl bate gândul să fie viitorul președinte al României după alegerile din 2024!

”Dacă mă lasă ăștia”, a precizat fostul primar al Capitalei, care a fost condamnat, în 2019, de Tribunalul București la 5 ani și 4 luni de închisoare. Decizia nu este definitivă.

În prezent, Sorin Oprescu este șeful Secției de chirurgie generală de la Spitalul Universitar, după ce în trecut a evoluat pe prima scenă politică. A bifat două mandate de senator (2000-2008), a fost primar general al Capitalei vreme de 7 ani, între 2008 – 2015, și a candidat inclusiv la Președinția României.

De asemenea, de numele său este legată și o anchetă a Direcției Naționale Anticorupție, în urmă cu șase ani fiind suspendat din funcția de primar, după ce a fost arestat preventiv, sub acuzarea de luare de mită. În 20 noiembrie 2015, procurorii DNA l-au trimis în judecată pe Sorin Oprescu pentru luare de mită, spălare de bani, abuz în serviciu şi constituire a unui grup infracţional organizat. Tribunalul București l-a condamnat în mai 2019 la 5 ani și 4 luni de închisoare. Sentința nu este definitivă.

”Cine să devină viitorul președinte? Ar vrea și ăla, și ăla. Sincer, cu mâna pe suflet… Cred că eu, dacă mă lasă ăștia în pace! Înaintea mea, prin experiența, prin cultura lui, Adrian Năstase ar putea reuși o figură deosebită pentru a duce România înainte. Acum, la vârsta mea nu mai are de ce să-mi fie frică! Trăiesc cu ideea, pe care am auzit-o de la babele lui mamaia, că dacă ți-e frică de ceva, ți se întâmplă. Sunt la vârsta curajului maxim”, a explicat Oprescu pentru Kanal D, în cadrul emisiunii ”40 de întrebări cu Denise Rifai”.

”Nu m-am așteptat să mă laude cineva, astea fac doar pupincuriștii, care sunt la ordinea zilei. În 2008, când s-a pus problema în Biroul Executiv la PSD mi-am zis că pot participa eu, că n-am nicio tinichea de coadă. Doi ani de zile m-au ținut că sunt omul și artificiul lui Iliescu. Da, doamnă, sunt om de stânga! Dar nu m-am dus la alt partid. În ziua în care nu mi-au dat liber să particip la alegeri, m-am dus și m-am înscris ca independent. Și-am câștigat”, a povestit fostul primar.

”M-au votat oameni care nu aveau de-a face nici cu PSD, nici cu alții, care au crezut în mine și cred că nu i-am dezamăgit. Niciun primar nu a făcut pentru bucureșteni cât am făcut eu. Și-o spun fără falsă modestie. Dacă mă lăsau în pace, făceam tot ceea ce îmi propusesem. N-o să facă, fiindcă sunt impotenți! Eu am stat și mi-am luat notițe șase luni de zile”, a explicat medicul.

A povestit amuzat ce-l sperie: ”Noi, bărbații, suntem mai căcăcioși, deși vreau să mă exprim academic. Bine, în majoritatea cazurilor, eu glumesc: „Nu, doamnă, nu, nu, nu-mi mai spuneți de sânge că leșin!”.

Râd și bolnavii, ne mai destindem. Da, mi-era frică de incizie. Și tot acolo am ajuns M-am dus seara la spital. Era un doctor bătrân, deștept, care m-a onorat cu prietenia lui, Avramescu, și mi-a zis că de la mască. Era un abces pe gât, se frecase masca de un fir de păr, m-a făcut bine”.

Citește și

Reacția lui Florin Cîțu la certificatul de imunitate pentru călătorie: ”Despre asta e vorba”. Toate detaliile