Sorin Grindeanu îl ia la întrebări pe Nicolae Ciucă: de ce nu iese din filmul ăsta, dacă nu-i place?

Prim-vicepreşedintele PSD Sorin Grindeanu l-a criticat pe liderul PNL Nicolae Ciucă pe motiv că încearcă să-şi construiască o imagine apolitică, deşi a fost prim-ministru, iar în prezent ocupă funcţia de preşedintele Senatului.

Al 2-lea, la rând

„Dacă nu-ţi place politica, nu trebuie să faci politică. Deocamdată eşti preşedintele Senatului, ai fost prim-ministru, eşti senator PNL”, a spus Sorin Grindeanu la Prima TV.

Este al doilea atac dinspre conducerea PSD la adresa lui Nicolae Ciucă. La început lunii, europarlamentarul Mihai Tudose spunea despre liderul PNL că ”nu-i din filmul ăsta”.

Replici acide

În replică, Nicolae Ciucă a afirmat ”Nici nu vreau să fiu din filmul acesta”. Iar Sorin Grindeanu a ripostat: ”Atunci de ce nu ieşi din film?”. Interviul integral cu Sorin Grindeanu poate fi urmărit începând cu ora 12.00, în emisiunea Insider politic, la Prima TV, informează News.ro.

Prim-vicepreşedintele PSD Sorin Grindeanu a fost întrebat în emisiunea Insider politic dacă împărtăşeşte opinia colegului de partid, Mihai Tudose, care a susţinut că liderul PNL Nicolae Ciucă nu e făcut pentru politică.

”Cred că şi doreşte Nicolae Ciucă să-şi construiască o imagine cum că e, aşa, din afară, şi că lui nu-i place politica. Dacă nu-ţi place politica, nu trebuie să faci politică. Deocamdată eşti preşedintele Senatului, ai fost prim-ministru, eşti senator PNL. Ai fost respectat în cadrul Armatei, puteai să nu faci politică dacă nu voiai să fii politician.

Am văzut şi declaraţia lui Nicolae Ciucă din această săptămână, în care spunea că se bucură că nu-i din filmul ăsta. Bun, am înţeles, dar atunci de ce nu ieşi din film? Că, până una-alta, preşedintele Senatului e o funcţie politică. Prim-ministru e o funcţie politică. Senator e o funcţie politică. Nu văd logica”, a spus Sorin Grindeanu la Prima TV.

Prim-vicepreşedintele PSD a fost întrebat dacă Nicolae Ciucă va rezista în fruntea PNL până la alegerile prezidenţiale.

”În acest moment, singura variantă care dă stabilitate politică, şi este extrem de important lucrul acesta, este coaliţia aceasta: PSD-PNL. Nu fac eu politica de cadre din interiorul PNL. Sigur că văd agitaţie acolo, dar s-ar putea să fie doar agitaţi înainte de face lista la europarlamentare. Ştiţi că ei au intrat mulţi în 2019 (10 eurodeputaţi – n.r.), acum s-ar putea să fie mai mulţi doritori care nu sunt în acest moment pe listă. Putem să privim lucrurile şi în acest mod”, a spus Grindeanu.

Citește și

Klaus Iohannis reintră în rolul de globe-trotter: Asia-Express!