--> -->

Sorin Cîmpeanu vrea introducerea uniformelor în școli: ”Dacă elevii sunt mândri de școală”

Ministrul Educației spune că s-ar ”bucura” ca uniforma să redevină obligatorie pentru elevi, însă subliniază că vestimentația ar trebui să difere de la o unitate de învățământ la alta.

Motivele

”Sunt peste 17.000 de școli în România, condițiile diferă foarte mult de la o școală la alta. M-aș bucura să existe acest sistem în care elevii să considere școala un mediu prietenos, școala să fie un loc în care ei merg cu plăcere, un loc în care ei sunt mândri”, a declarat Sorin Cîmpeanu, pentru Antena 3.

”Dacă sunt mândri de școală, vor fi mândri să poarte și însemnele acelei școli. Este însă un lucru care trebuie abordat diferențiat de la o școală la alta”, a adăugat ministrul.

Proiect respins în 2020

În prezent, în școlile din România uniformele nu sunt obligatorii, decizia fiind luată la nivel individual de fiecare instituție de învățământ în parte. În 2020, Senatul a adoptat o propunere legislativă ce prevedea ca uniforma să devină obligatorie.

Fiecare elev ar fi urmat să primească anual 350 de lei din bugetul de stat pentru uniforma stabilită de școala unde învaţă.

roiectul a fost respins însă de Camera Deputaților.

Citește și

Oana Sîrbu, ca o puștoiacă la 54 de ani: ”Contează mult asta”