--> -->

Sorin Cîmpeanu, supărat înaintea startului Evaluării Naționale: ”Rezultatele pandemiei se văd”

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a vorbit astăzi despre Evaluarea Națională, care începe marți, 22 iunie, cu proba la Limba și literatura română, oficialul Executivului nefiind mulțumit pe deplin.

Mai exact, el a declarat la Digi24 că rezultatele examenelor vor fi viciate, fără discuție, de anul pandemie, în care s-a făcut mai mult școală online. Prima problemă în legătură cu cursurile derulate majoritar online este neîncheierea situației școlare în cazul foarte multor elevi.

Circa 16.500 de elevi de clasa a VIII-a nu s-au înscris la Evaluarea Națională 2021, iar motivul este, spune Sorin Cîmpeanu, că aceștia nu au reușit să își încheie situația școalară, mai exact, sunt corijenți. ”16.500 nu sunt înscriși la Evaluarea Națională, în cea mai mare parte nu au reusit să încheie situația școlară, deși Ministerul Educației a flexibilizat procedurile, ca să se poate încheia media cu două note.

Rezultatele pandemiei se văd, sunt mulți elevi care nu au reușit să-și încheie situația școlară”, a declarat ministrul. Apoi, a subliniat că examenul este și un moment de bilanț, pentru că este prima generație care dă Evaluarea Națională după ce a făcut clasa pregătitoare la școală, nu la grădiniță.

”Este un moment de bilanț, pentru a face o analiză între profilul absolventului de gimnaziu proiectat în urmă cu 9 ani, în anul 2012, și profilul absolventului de gimnaziu realizat în 2021”, a afirmat el.

Evaluarea Națională 2021 pentru elevii de clasa a VIII-a începe marți, 22 iunie, cu proba la Limba și literatura română, urmată joi, 24 iunie, de examenul la Matematică și, vineri, 25 iunie, de cel la limba modernă. Peste 131.000 de elevi sunt înscriși la acest examen, iar rezultatele finale vor fi afișate pe 4 iulie.

Citește și

Diana Șoșoacă, acuzatoare cu Raed Arafat: ”Are mâinile pline de sânge”