--> -->

Sorin Cîmpeanu recunoaște că este înjurat de părinți, zilnic: ”Primesc sute”

Sorin Cîmpeanu (PNL), ministrul Educației, a declarat că sunt părinți care vor școală cu prezență fizică și în condiții de siguranță dar, în același timp, nici nu vor să audă de vaccinarea sau testarea propriilor copii.

Ministrul a mai spus la postul TV B1 că primește sute de mesaje cu limbaj greu de reprodus, dar el nu se descurajează.

Cîmpeanu a mai afirmat că nu știe dacă această presiune e motivul pentru care parlamentarii ezită să mai adopte legea care impune certificatul verde COVID la locul de muncă.

Părinții n-au încredere

România va primi, săptămâna viitoare, prima tranșă de vaccinuri anti-COVID pentru copiii între 5 și 11 ani.

Însă, părinții nu par prea dornici să-i imunizeze pe cei mici. De exemplu, un sondaj realizat de World Vision România arată că 70% dintre părinții din mediul rural nu vor să-și vaccineze copiii. Nici cei din mediul urban nu iau în considerare ideea.

”În schimb, tot atâția sau mai mulți vor școală cu prezență fizică în condiții de siguranță. Nu știu cum… școală cu prezență fizică în condiții de siguranță și nu am vaccinare, nu am testare… O fractură logică”, a comentat Cîmpeanu, conform sursei citate.

Un motiv pentru îndepărtarea de certificatul verde

”O să continuu să ofer argumente, să apelez la cei cu competențe epidemiologice pentru a fi mai convingători, să organizăm întâlniri. Și azi am pus al punct câteva întâlniri pe această temă. O să rămân cât se poate de stabil, în pofida faptului că primesc zilnic multe sute de mesaje care nu sunt deloc educative, cu foarte multe cuvinte care întregesc spectrul colorat al…

Sunt sute în fiecare zi! Sute de telefoane care sună noaptea încontinuu. Sunt foarte mulți curajoși în spatele rețelelor sociale, sunt și unii asumați.

Aceia care au o rezistență mai mică la aceste presiuni sigur că preferă să dea răspunsul că vor să meargă copilul la școală, dar sub nicio formă nu vor să fie testat sau vaccinat. E o fractură logică”, a mai spus ministrul Educației, pentru B1 TV.

Întrebat dacă acesta e motivul pentru care parlamentarii nu vor să meargă mai departe cu legea ce impune certificatul verde la locul de muncă, Sorin Cîmpeanu a răspuns: ”Nu știu, nu fug de răspuns, dar având așa multe subiecte de reglat în Educație, precum programul național de reducere a abandonului școlar, care e o șansă unică, nu fac parte din echipa de negociere pentru certificatul verde, nici n-am competențe medicale.

Am un vot al meu pe care, când a fost cazul, l-am dat. Când colegii vor ajunge la o concluzie, eu voi avea încredere și-mi voi adapta poziția”.

Citește și

Nemții care se opun vaccinării o iau pe urmele românilor: dau năvală pe litoralul bulgar al Mării Negre