--> -->

Sorin Cîmpeanu: ”Părinții pot participa la festivitățile noului an școlar, dar recomand asta”

Aproape 3 milioane de elevi se întorc de mâine la cursuri în al doilea an şcolar, care începe sub semnul pandemiei de coronavirus.

Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației, a anunțat că părinţii pot participa la festivităţile de începere a anului şcolar, luni, 13 septembrie, în funcţie de condiţiile specifice ale fiecărei şcoli.

Oficialul Executivului a mai transmis că recomandarea sa și a oficialităților ar fi de a se evita, în măsura posibilului, prezenţa acestora alături de elevi sau măcar să nu vină ambii părinţi. ”Părinţii pot participa la festivităţile de începere a anului şcolar, însă în funcţie de condiţiile specifice ale fiecărei şcoli. Este vorba de dimensiunile spaţiilor deschise pe care şcolile le au la dispoziţie.

Diferă de la o şcoală la alta, se face recomandarea, mai apăsat sau mai puţin apăsat, de a se evita, în măsura posibilului, prezenţa părinţilor alături de elevi la începutul şcolii sau măcar să nu vină ambii părinţi la începutul şcolii. Nu este o interdicţie, este o recomandare”, a anunțat Sorin Cîmpeanu, după videoconferinţa premierului Florin Cîţu cu prefecţii şi reprezentanţii DSP pe tema începerii anului şcolar, potrivit Agerpres.

Ministrul educației a spus că fiecare şcoală are condiţii specifice, iar directorii unităţilor de învăţământ au datoria de a anunţa părinţii cât de mult poate permite accesul. ”Dar, în general, peste tot este permis accesul părinţilor, cu această rugăminte de înţelegere că prezenţa multor părinţi, bunici creează aglomerări care amplifică posibilitatea de transmitere a virusului care se poate întoarce împotriva propriilor copii sau nepoţi, împotriva şcolii cu prezenţă fizică”, a mai subliniat Cîmpeanu.

Anul şcolar va începe luni cu prezenţa fizică în şcoli până la o incidenţă de 6 cazuri la o mie de locuitori.

Citește și

Ludovic Orban la ruletă: ”Concubinaj sau mariaj cu PSD, dar ne-ar putea da cu vâsla în cap”