--> -->

Sorin Cîmpeanu, anunț pentru părinți: ”Avem 39 de grădinițe noi”

Sorin Cîmpeanu, 53 de ani, a fost invitatul ultimei emisiuni ”40 de întrebări cu Denise Rifai”, la Kanal D, ministrul Educației fiind chestionat cu privire la un subiect important pentru părinți: ”Când se vor găsi mai ușor locuri în creșe și grădinițe”.

Aceasta în condițiile în care România se află pe ultimul loc în Uniunea Europeană în ceea ce privește asigurarea de locuri pentru copii în creșe și în grădinițe.

”Avem 39 de grădinițe noi ce-și vor deschide porțile la începutul lui septembrie. Sunt grădinițe pentru care am solicitat acele suplimentări de posturi. Sunt 22.800 de copii cu vârsta între 0-3 ani, 4 la sută din cohortă, înscriși în 386 de creșe. Ministrul Dezvoltării a anunțat săptămâna trecută că are aprobare pentru 138 de creșe noi, la care se adaugă alte 110 creșe pe care le vom susține din bugetul Ministerului Educației din proiectul ”România Educată”.

Obiectivul pentru 2026 este de 19 la sută, față de 4 la sută cât e acum, și țintim 30 la sută pentru 2030. Vom face progrese, dar mi-e teamă că obiectivele sunt mult prea ambițioase, chiar dacă creșele sunt preluate de Ministerul Educației din luna septembrie.

Este un concept integrat de educație timpurie, creșele vor putea funcționa pe lângă grădinițe în așa fel încât copiii să aibă o dezvoltare firească între creșă și grădiniță, între preșcolar și antepreșcolar. Sunt foarte pasionat de educație timpurie”, a declarat oficialul Executivului.

Citește și

Denise Rifai impresionată: ”Nu credeam să spun asta vreodată, dar PSD joacă politic excepțional”