Sorin Cîmpeanu, anunț oficial vizavi de recuperarea materiei: ”Și sâmbăta”

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a făcut o serie de precizări vizavi de cum s-ar putea derula orele de curs din momentul în care școlile vor fi redeschise, poate de la jumătatea lunii februarie, din semestrul II.

Oficialul Executivului a dezvăluit că elevii ar putea fi chemaţi la şcoală şi sâmbăta pentru a recupera materia pierdută. Dacă nu se poate prezență fizică în școli, atunci ”vom avea o mare problemă”, a precizat ministrul.

”Printre cele 7.203 şcoli nu este nici una care să spună că nu are nevoie de nici un fel de acţiune remedială. Sunt convins că fiecare profesor va trebui să se implice în aceste acţiuni remediale.

Am căzut de acord că trebuie făcute faţă în faţă. Acţiunile remediale trebuie făcute peste programul specific clasei aferent semestrului doi. Deci, este clar că trebuie să vină mai multe ore la şcoală. Pot însemna şi ore pe parcursul zilelor de sâmbătă, dar vom vedea care e disponibilitatea în funcţie de specificul fiecărei şcoli,” a declarat ministrul Educației la Europa FM.

Apoi, ministrul a afirmat la Antena 3 că este posibil să fie amânată încheierea mediilor pentru ca elevii să aibă timp să facă orele suplimentare și să-și recupereze materia. ”Va fi o mare, mare problemă dacă nu se va putea prezența fizică”, a adăugat Sorin Cîmpeanu. Ministrul nu exclude ca din examene să fie eliminată o parte din materie dacă elevii nu au reușit să o parcurgă.

Citește și

Petre Roman despre posibilitatea de a fi emisar ONU în Sahara: ”E un proces”

No Comments Yet

Comments are closed