--> -->

Sorin Cîmpeanu a ales între Florin Cîțu și Ludovic Orban: ”Propria convingere. Premierul mă susține pentru educație”

Sorin Cîmpeanu este ministrul Educației aflat la al doilea mandat, fiind singurul membru al cabinetului Florin Cîțu care a deținut același portofoliu și în cabinetul PSD al lui Victor Ponta. Politicianul de 53 de ani a fost prim-ministru interimar în perioada pe care România a traversat-o după tragedia de la Colectiv.

Invitat al emisiunii ”40 de întrebări cu Denise Rifai”, la Kanal D, membru al Partidului Național Liberal, oficialul Executivului a fost chestionat în privința opțiunilor sale și în perspectiva Congresului PNL din 25 septembrie, pentru șefia formațiunii politice. ”Este mai bun Florin Cîțu decât Ludovic Orban?”, a fost întrebat Cîmpeanu, iar răspunsul a fost ferm.

”În primul rând, eu sunt membru al Guvernului Florin Cîțu. Orice altă alegere ar fi fost nenaturală. Dacă nu-ți place Florin Cîțu, îți dai demisia din guvern! Alegerea a fost impusă de propria convingere, nu la cererea cuiva.

Am avut în ședința de Guvern, 10 acte normative aprobate pe ordinea de zi, toate în domeniul Educației, toate cu impact financiar. Un proiect de lege, 3 ordonanțe de urgență și 7 hotărâri de guvern.

Cunosc câte ceva despre istoria ședințelor de Guvern, niciodată nu s-a mai întâmplat așa ceva! Florin Cîțu susține Educația și mă susține să fac ceva pentru educație, să implementez proiectul ”România educată”, simplu!”, a replicat oficialul Executivului.

Citește și

Ludovic Orban, acuzat de trădare de Florin Cîțu și de Rareș Bogdan. ”Acțiune bizară”