Sorescu va continua în Liga 1: ”Dacă luăm campionatul”

Gigi Becali va activa clauza unui transfer definitiv al lui Deian Sorescu cu o condiție, explicând care e situația fostului căpitan al rivalilor de la Dinamo, adus împrumut în această iarnă de la Rakow, din Polonia.

Fundașul dreapta de la FCSB a fost titular în meciul României cu Andorra, scor 2-0, însă a fost rezervă neutilizată în victoria de pe Arena Națională, scor 2-1 cu Belarus.

”E și bun tare”

Gigi Becali a precizat că îl va transfera definitiv pe Sorescu la FCSB dacă echipa pregătită de Mihai Pintilii va lua campionatul. ”Sorescu dacă luăm campionatul o să activăm clauza. Altfel ce să fac cu el? E și bun tare.

S-a integrat foarte bine. Nici eu nu pot să știu aici. Știu că Sorescu e bun fotbalist și dacă luăm campionatul forțăm Liga Campionilor”, a spus Gigi Becali.

Dinamo ia bani: 15 la sută

FCSB ocupă locul 3 în play-off, cu 30 de puncte, la cinci puncte în spatele liderului Farul. Pentru echipa antrenată de Mihai Pintilii urmează duelul cu Sepsi de pe teren propriu, luni, 3 aprilie, ora 20:30.

În cazul în care Sorescu va ajunge definitiv la FCSB, Gigi Becali va fi nevoit să scoată aproximativ un milion de euro pentru a-l achiziționa de la Rakow. Polonezii l-au cumpărat pe bănățean de la Dinamo pentru suma de 800.000 de euro.

4 ani în alb-roșu

Totodată, ”câinii” și-au păstrat 15 procente dintr-un viitor transfer ulterior al lui Deian. Gruparea din ”Ștefan cel Mare” se află într-o situație delicată din punct de vedere financiar, astfel că orice sumă de bani ar putea fi de folos pentru menținerea clubului pe ”linia de plutire”.

Deian Sorescu a evoluat la Dinamo între 2018 și 2022 și a plecat de la gruparea ”roș-albă” din postura de golgheter. A marcat de 29 de ori și a oferit 26 de pase decisive, în toate competițiile, pentru fosta sa echipă.

Citește și

Liderul trupei Phoenix, Nicu Covaci, a ajuns la urgențe: ”I-au făcut investigații”