--> -->

Sorescu tot cu gândul la Dinamo: ”Împăcat”

Deian Sorescu a fost subiectul unuia dintre cele mai interesante transferuri din iarnă în Liga 1, a ajuns la actualul lider din Polonia, Rakow, pentru suma de 800.000 de euro, plus 650.000 de euro bonusuri.

Bănățeanul a și marcat pentru noua sa formația, care conduce Ekstraklasa. Dacă va ieși campion, Dinamo încasează un bonus de 50.000 de euro, iar dacă va merge în grupele Champions League bonusul va fi de 300.000 de euro.

Deian Sorescu a acordat un interviu pentru Fanatik în care a vorbit despre acomodarea la noua sa echipă şi viaţa mult mai liniştită de la Częstochowa. În schimb, fotbalistul nu ratează niciun meci al foştilor colegi şi le ţine pumnii în lupta pentru evitarea retrogradării.

”De pe o zi pe alta se întâmpla ceva”

“La Dinamo stăteam cu stres și… cu alte probleme. De pe o zi pe alta se întâmpla ceva. Aici este complet diferit. Este liniște și sunt liniștit”, a ținut să remarce fotbalistul de bandă dreaptă.

”A fost o perioadă diferită pentru că am făcut schimbarea asta de la Dinamo, să vin în Polonia. A fost totul nou pentru mine, inclusiv viața de zi cu zi, nu doar cea din echipă. Încet-încet am reușit să mă organizez și să mă pun pe picioare.

La echipă este total diferit. La Dinamo stăteam cu stres și… cu alte probleme. De pe o zi pe alta se întâmpla ceva. Aici este complet diferit. Este liniște și sunt liniștit. Îți faci programul la echipă și după, depinde de ce ai în program. Poate mai ai o oră de poloneză sau cu mental coach, depinde doar de tine. Dar apoi ești liber până la următoarea zi”, a explicat ex-dinamovistul.

”Sunt împăcat”

”Pot să spun că sunt împăcat. Îmi doream mai mult, să fac performanţă cu Dinamo. Clubul te obligă asta. Dar am prins o perioadă la Dinamo nu chiar foarte bună. Dar sunt împăcat pentru că la fiecare meci am dat totul. Chiar dacă uneori nu am fost decisiv pentru echipă.

Orice meci l-am tratat cu seriozitate şi am jucat să îl câştigăm. La final, când am plecat, am fost împăcat pentru că Dinamo a meritat să ia banii ăia pe mine pentru că mi-a oferit şansa să reprezint tricoul echipei. M-a bucurat şi ştiam ce nevoie are Dinamo de bani şi ştiam că acest venit le mai dă o şansă pe viitor.

Mă uit la fiecare meci, mai ales la cei de la Dinamo. Am stat patru ani acolo. Mi-am făcut prieteni, relaţii strânse şi te-aş minţi dacă aş spune că nu mă mai uit. Văd toate meciurile lui Dinamo. În general, nu am posibilitatea să văd celelalte meciuri de Liga 1, dar când am timp mă uit.

Aș prefera salvarea directă. Am mai trecut prin chestii de genul acesta şi este ruşinos ca Dinamo să joace baraj. Dar dacă aia va fi singura soluţie de a te salva, va fi foarte greu. Se poate întâmpla orice. Poţi să prinzi o zi în care să nu fi 100%, Doamne Fereşte. Eu îmi doresc să se salveze direct, iar dacă nu, la baraj aş vrea să facă cele două meciuri perfecte”, a mai declarat fotbalistul ce a bifat 8 goluri în actuala ediție pentru Dinamo.

Citește și

În ce a investit Dan Negru banii: ”Cărămizi”