--> -->

Sorana Cârstea, momentul carierei: ”Sunt realistă”

Sorana Cîrstea (32 de ani, 74 WTA) s-a calificat în semifinalele turneului Miami Open, după ce a învins numărul 2 WTA, pe bielorusa Aryna Sabalenka, scor 6-4, 6-4.

Sorana Cîrstea traversează o formă de excepție, iar miercuri, 29 martie, a învins-o fără drept de apel pe Aryna Sabalenka și s-a calificat în semifinalele turneului Miami Open.

Cum a reușit să se impună

Sorana a vrut să își pună amprenta asupra jocului încă din startul confruntării, iar în game-ul de debut a reușit break-ul. Sportiva din România a continuat să domine, iar la finalul primului set s-a impus cu 6-4. Setul secund s-a desfășurat fix în aceleași condiții.

Sorana Cîrstea a reușit break-ul în primul game, apoi a izbutit să rămână la conducere până la finalul setului, pe care l-a câștigat cu același scor, 6-4. După o oră și 27 de minute de joc intens, sportiva din Târgoviște s-a prezentat la microfonul reporterului și a dezvăluit rețeta succesului.

”Am văzut steagurile României”

”Am venit aici și știam că o să fie un meci foarte greu. Știam că trebuie să-mi fac jocul, am încercat din toate puterile să am picioarele pe pământ și să fiu realistă.

Oamenilor le place să țină cont de vârstă, de joc, de rezultate, dar eu nu fac asta. Eu lucrez, îmi văd de treaba mea, cred în continuare în jocul meu, în munca mea cu antrenorul Thomas Johansson, alături de care lucrez din septembrie și până acum cred că avem o colaborare excelentă.

A fost o atmosferă senzațională, mai ales că am văzut steagurile României, înseamnă mult pentru mine. Când văd că vin români să mă susțină, mă bucur foarte mult”, a declarat Sorana Cîrstea, imediat după victoria impresionantă cu Aryna Sabalenka, scor 6-4, 6-4.

Cu cine se va lupta pentru un loc în marea finală

Sorana Cîrstea nu a pierdut niciun set la Miami Open. Contreras Gomez, Caroline Garcia, Karolina Muchova, Marketa Vondrousova și Aryna Sabalenka au avut, rând pe rând, aceeași soartă în fața sportivei din România. Mai mult, începând de la Garcia și până la Sabalenka, toate sportivele au plecat cu prima șansă în fața Soranei.

Însă, la capătul meciurilor, niciuna dintre ele nu a reușit să își adjudece nici măcar un set.

În semifinale, Sorana Cîrstea o va aștepta pe învingătoarea din partida Ekaterina Alexandrova (28 de ani, 18 WTA) – Petra Kvitova (33 de ani, 12 WTA). Duelul acestora din urmă e programat joi dimineață, nu mai devreme de ora 02:00, ora României.

Citește și

Rareș Bogdan, reacție contra votului senatorilor liberali: ”Acum 5 ani am ieșit în stradă”