Solicitări extreme ale lui Putin pentru pace

Este a 14-a zi de război în Ucraina. Două săptămâni de chin pentru cei de acolo, deja peste două milioane de ucraineni și-au părăsit țara, oameni morți, pe fugă, mapamondul înfricoșat.

Președintele rus i-ar fi făcut omologului său ucrainean o ”versiune finală” a înțelegerii privind încheierea războiului din Ucraina, iar cererile sale nu sunt puține. Și nici ușor de îndeplinit, mai ales pentru o țară ce dorește să-și păstreze independența.

Ce vrea liderul de la Kremlin în schimbul păcii

Vladimir Putin este determinat să obțină ceea ce vrea, indiferent pe ce cale va face acest lucru.

The Jerusalem Post scrie că acesta nu va fi oprit de complicațiile unui război care credea că o să se termine în doar câteva zile.

Mai mult, acum liderul rus dorește să dovedească că poate realiza ceva, fiind nevoie să obțină tot ceea ce vrea pentru a lua în considerare pacea.

”Un lucru este sigur: Putin este determinat, iar complicaţiile din ce în ce mai mari apărute după invazie nu îl vor opri. Dimpotrivă, nu poate merge înapoi, deci, cu cât războiul devine mai dificil şi sunt mai multe victime, cu atât va fi presat să arate realizări reale”, scrie The Jerusalem Post.

”Ucraina nu în NATO!”. Plus o condiție ”umilitoare”

Ce vrea, de fapt, Vladimir Putin este ca Ucraina să nu adere la NATO și să ofere garanții în acest sens, dar și să recunoască disidenţa prorusă din Ucraina.

Vladimir Putin mai vrea și ca Zelenski să cedeze Donbas și ca Ucraina să fie neutră. El cere și restrângerea forțelor militare.

În caz contrar, dacă președintele Volodimir Zelenski nu acceptă înțelegerea, atunci Ucraina și-ar putea pierde independența.

De altfel, sursa citată arată că liderul ucrainean este „debusolat” și nu știe încă dacă să accepte sau să refuze.

”Zelenski este debusolat. Pe de o parte, se bucură de o imensă popularitate şi a devenit perfectul Che Guevara”, mai arată sursa.

Toate aceste lucruri au fost discutate în cadrul întâlnirii dintre premierul Israelului și președintele rus. Sursele din cadrul acesteia spuneau că decizia este una ”dificilă, dar nu imposibilă”.

Citește și

Iubita lui Putin, dezlănțuită: ”N-au dovadă”