Sofia Vicoveanca se apără: ”Cum să facem selfie în biserică?!”

Celebra artistă, acum în vârstă de 81 de ani, a povestit care sunt pasiunile sale din prezent și de ce evită să mai meargă să se roage în lăcașurile Domnului, întrucât este asaltată pentru fotografii în ipostaze cu care nu este de acord.

Sofia Vicoveanca, ajunsă la 81 de ani, continuă să privească spre viitor. Celebra cântăreață de muzică populară se laudă cu o bogată carieră artistică, dar nu uită nici acum, după o viață de om, cât de multe neajunsuri a avut în copilărie.

Lingea ciocolata ca să se termine cât mai târziu

Crescută în primii ani doar de mamă, cu tatăl prizonier de război, moldoveanca i-a dezvăluit lui Damian Drăghici în cadrul podcast-ului acestuia ce sfaturi a primit și a urmat cu sfințenie de la cea care i-a dat viață.

”Să nu vorbești mult, să nu râzi tare, dacă cineva ți-a dat dreptate, să nu uiți să mulțumești și să dai «Bună ziua!». Primeam pachete, ajutoare, din America, ulei, zahăr, făină, dar și ciocolată. Mama îmi dădea un cubuleț de ciocolată, fugeam în porumbiște, stăteam ore în șir cu limba pe ciocolată să nu se termine.

După aceea, cu anii, am primit ciocolăți din Belgia, din Elveția, cele mai bune, dar niciuna nu a egalat gustul acelora din copilărie”, a mărturisit Sofia Vicoveanca.

130 de ghivece de flori

Una dintre pasiunile sale, pe lângă diverse poezii pe care le așterne pe hârtie, este să aibă grijă de florile sale mult iubite.

”Am 130 de ghivece de flori. Și stau la bloc. Îmi găsesc de lucru, nu stau locului. Important e să nu-mi bată urâtul la ușă, îmi găsesc de lucru. Primul lucru pe care-l fac dimineața, patul! Apoi, spăl, calc, am florile mele”, a povestit cântăreața.

”Doamne, îmbătrânește-mă, dar nu-mi lua mințile!”

O femeie credincioasă, Sofia Vicoveanca s-a destăinuit cu privire la faptul că nu mai merge atât de des pe cât ar dori la biserică. Un detaliu legat și de celebritatea sa îi face probleme.

”Mă rog: «Doamne, îmbătrânește-mă, dar nu-mi lua mințile!». Mergi așa cum ți-a croit Dumnezeu drumul. Știu că sunt aproape de pământ, că mă cheamă pământul, dar eu îi mulțumesc lui Dumnezeu pentru fiecare minune a fiecărei zile. Mă duc, mă împărtășesc, asta îmi dă putere.

Acum, nu prea mă mai duc la biserică. Mai vine unul, altul, la mine. «Hai să facem un selfie, lângă icoane! Că nu ne vede». Nu fac poze și mă feresc, iar unii cred că sunt fudulă, cu nasul la streașină. Cum să faci selfie în biserică?!”, a răbufnit Sofia Vicoveanca.

Citește și

Lidia Buble, condamnată la un an de închisoare de suspendare în dosarul de mituire a polițiștilor