SMURD-ul o resuscitează pe Dinamo. Victorie pentru trupa lui Mulțescu

A revenit și Dinamo pe teren! Jucătorii lui Gigi Mulțescu au jucat la Voluntari prima din cele 7 finale pentru salvarea de la retrogradare. SMURD-ul a adus câteva surprize într-o echipă care a fost oprită două săptămâni de blestematul de Coronavirus. Kilyen, Ehmann și Ahmed Bani au fost titulari, în timp ce Grigore, Răuță sau Moldoveanu au văzut începutul de meci de pe bancă.

Gazdele au simțit că dinamoviștii nu au încă o condiție fizică perfectă, așa că au apăsat din start pe accelerație. Mățan și Sanoh au avut primele ocazii ale Voluntariului. Dincolo, acțiunea lui Bani a anunțat prima mare ratare a câinilor roșii. Vali Lazăr a reluat în bară o minge centrată de pe dreapta. La jumătatea reprizei, gazdele aveau 67% posesie.

Pașcanu putea deschide scorul după un corner, dar Straton a respins de pe linia porții. Tot Pașcanu s-a remarcat, dar negativ, în minutul 34. A pasat greșit, Neicuțescu a sprintat spre poartă, i-a pasat perfect lui Sorescu, iar acesta, din mijlocul careului, a deschis scorul. Cu doar 1 minute înainte, Mrzljak trecuse ca prin gară printre fundașii gazdelor, dar șutul său puternic nu l-a putut învinge pe Cojocaru.

Pe final de repriză, Pașcanu și-a mai încercat o dată șansa la poarta lui Dinamo, dar Straton i-a refuzat iar golul și băieții lui Mulțescu conduceau la pauză cu 1-0.

Greșeală mare de arbitraj în repriza secundă

Partea a doua a început ca și prima, cu Voluntariul în atac. Au curs centrările în careul lui Straton, dar dinamoviștii au respins tot ce au prins. Arbitrul Iulian Călin a ieșit în evidență în minutul 62. Sanoh și Lazăr s-au atins în careu, iar centralul a arătat, complet eronat, punctul de la 11 metri. Căpățână a tras bine și a făcut 1-1. Ionel Dănciulescu a protestat vehement la această fază, fiind eliminat.

Abia în minutul 70 a apărut Dinamo în careul gazdelor, dar centrarea lui Lazăr nu a ajuns la niciun coechipier. 5 minute mai târziu, Sorescu a bătut bine un corner, iar Mrzljak, de la 8 metri, a pus capul și mingea s-a dus în plasă. Sorescu putea anula orice urmă de suspans în minutul 88. A plecat de la mijlocul terenului, a tras tare din unghi, însă Cojocaru a prins. Voluntariul a avut o șansă uriașă de egalare. Ion Gheorghe a centrat de pe stânga, iar Vlad Morar a tras tare în bară, în minutul 4 al prelungirilor.

Voluntari – Dinamo s-a terminat 1-2. După acest rezultat, gazdele au 31 puncte din 13 meciuri, în timp ce Dinamo a adunat 24 după 8 etape de play-out. Roș-albii sunt la 7 puncte de salvare, loc pe care se află acum Sepsi (31 puncte din 12 meciuri). Voluntariul mai are un singur meci de campionat, cu Chindia, în deplasare. Pentru Dinamo urmează marți duelul cu FC Hermannstadt. Până atunci, roș-albii abia așteaptă să vadă mâine, la Comitetul Executiv al FRF, cum se va decide continuarea acestui play-out.

VOLUNTARI: Cojocaru – Struna, Pașcanu (46 Achim), Armaș, Kocic – Căpățână, Gorobsov (46 Morar), Pablo de Lucas – Sanoh (71 Benzar), Țîră (64 Ion Gheorghe), Mățan (71 Ricardinho).

DINAMO: Straton – Kilyen (58 Kostrna), Puljic, Ehmann, Skovajsa – Mrzljak, I. Șerban (46 Răuță) – Sorescu, Ahmed Bani (46 D. Popa), V. Lazăr (90+1 Grigore) – Neicuțescu (78 Moldoveanu).

No Comments Yet

Comments are closed