Situație uluitoare la Dinamo: ”Nu mai știu câți sunt”

Răzvan Zăvăleanu, administratorul judiciar al lui Dinamo, a oferit, vineri seara, ultimele informații despre situația din Ștefan cel Mare.

Proaspăt retrogradați în liga secundă, ”câinii” se reunesc pe 20 iulie, însă nu au nici antrenor, nici președinte, iar jucătorii părăsesc echipa pe bandă rulantă. Astăzi, atacantul Vlad Morar a fost prezentat ca noul jucător al Farului Constanța.

”S-au dovedit băieți de cartier”

Oficialul roș-albilor a fost întrebat, mai întâi, despre riscul ca Dinamo să ajungă în faliment din cauza fotbaliștilor care au de recuperat restanțe salariale consistente: ”Toți fotbaliștii cu care am discutat s-au dovedit a fi băieți de caracter. Unii dintre ei au renunțat la anumite sume pentru a ajuta clubul, alții și-au mai amânat restanțele.

Avem doar o lună și jumătate întârzieri. Nu cred vom ajunge să ne confruntăm cu judecata cu anumiți jucători. Nu-mi fac niciun fel de emoții în ceea ce privește falimentul”, a declarat Zăvăleanu, la emisiunea ”Fotbal Club”, de la Digi Sport.

”Eu nu numesc antrenorul sau președintele”

Cu cine va porni Dinamo la drum în această vară? Răzvan Zăvăleanu spune că decizia numirii unui antrenor nu-i aparține și că cei din DDB și Dorin Șerdean, acționarul majoritar din acte, sunt cei care trebuie să rezolve toate neajunsurile „câinilor”.

”Am primit un mesaj zilele trecute: «Ce faci, n-ai pus președinte, n-ai făcut echipa, n-ai pus antrenor…?» Există o confuzie între ce face un administrator judiciar și ce fac cei din conducerea tehnică.

Mie nu-mi intră în atribuții să numesc antrenorul sau președintele. Președintele trebuie să fie ales de acționari. Am vorbit cu domnul Șerdean, mi-a spus că s-a gândit la cineva. Aștept cu interes acest lucru. L-am rugat pe domnul Șerdean ca reunirea de pe 20 să ne prindă cu președinte, antrenor și administrator special. Acționarii trebuie să decidă aceste lucruri”, a spus Zăvăleanu.

Comisia analizează

În ceea ce privește lotul de jucători, lucrurile sunt, deocamdată, în ceață:

”Am constituit o comisie care se ocupă de ofertele pentru jucătorii care ar vrea să vină aici. Domnul Ion Marin, Țălnar, Mihali, Iulian Mihăescu, Marius Niculae și Ionel Augustin fac parte din această comisie. S-au implicat puternic și analizează lucrurile.

Nu știu să vă spun câți jucători mai sunt în acest moment la echipă. Mai trebuie să și revină dintre cei care sunt împrumutați”, a adăugat Zăvăleanu.

”Elias era supărat”

”Elias Bucurică era supărat că a fost băgat în aceste discuții. Marea problemă e ca dinamoviștii se sfâșie între ei. Aici e marea problemă a lui Dinam. Daca toata lumea ar fi pozitiva și și-ar uni ideile, alta ar fi situația echipei.

Aceste lupte sterile afectează Dinamo. Elyass, Lupescu sau Badea sunt mari dinamoviști, n-ar trebui să existe astfel de conflicte între noi”, a mai comentat administratorul judiciar.

Reprezentanții proiectului DDB au anunțat că lucrează la un plan prin care să evite falimentul echipei. Suporterii din board și-ar dori să pompeze un milion de euro în bugetul clubului și îi îndeamnă pe ceilalți fani să cotizeze în continuare, dorind să țină aproape „haita” de peste 14.000 de membri socios.

Citește și

Judecător bulgar o contrazice pe Elena Udrea: ”Nu ne-a fost uşor”