Situație teribilă. Zeci de români infectați cu COVID-19 în Germania

Ministerul Afacerilor Externe a dezvăluit că 47 de români care lucrează într-un abator din Germania (Saxonia Inferioară) sunt infectați cu noul coronavirus.

“”Pentru alți 57 de cetățeni români a fost dispusă măsura plasării în carantină, ca urmare a contactelor pe care le-au avut cu cei din categoria persoanelor infectate. Suplimentar, 23 de cetățeni români angajați ai abatorului au avut rezultate negative la testare și nu au fost în contact direct cu persoanele infectate, prin urmare nu fac obiectul vreunor măsuri specifice.

Autoritățile locale au reconfirmat starea bună de sănătate a cetățenilor români infectați, astfel încât niciunul dintre aceștia nu necesită îngrijiri medicale. De asemenea, angajații abatorului beneficiază de sprijinul companiei pe întreaga perioadă a carantinei, fiind stabilit un sistem de livrare pentru hrană și alte bunuri necesare”, a transmis MAE.
Luna trecută, alți 200 de români de la un abator din landul Baden-Wurttemberg au fost confirmați pozitiv la testul Covid-19.

Citește și

ROMÂNIA FRUMOASĂ Salina Ocnele Mari, oază de liniște și tratament

No Comments Yet

Comments are closed