Singura mănăstire din lume unde femeile se pot închina la Brâul Maicii Domnului

Astăzi creștin-ortodoxii din România sărbătoresc Nașterea Maicii Domnului, numită în popor și Sfânta Maria Mică. Așa că ne-am gândit să vă prezentăm singurul loc din lume unde femeile se pot închina Brâului Maicii Domnului.

Este vorba despre mănăstirea Kato Xenia, aflată în Grecia, la jumătatea drumului dintre Salonic și Atena, acolo unde slujesc chiar patru măicuțe românce, alături de alte cinci grecoaice.

Maica Antonia îi preia pe credincioșii români care vin să se închine la mănăstire și le dezvăluie câte minuni au loc mereu la această mănăstire unde se află și o icoană făcătoare de minuni a Maicii Domnului.

magazin piese autoatu.ro-->

”Această icoană a ajutat foarte multe femei să aibă prunci, să fie sănătoși, și revin mereu cu plăcere și se închină, mulțumind pentru adevăratele minuni făcute. Se simte harul Maicii Domnului! Fiindcă foarte multe femei încearcă să aibă copii și nu întotdeauna reușesc. Icoana a fost găsită pe apă, în jurul anului 700, pe Glifa, în vremea năvălitorilor barbari”, a explicat maica Antonia.

Între neprețuitele odoare ale Kato Xeniei se află și două bucăți din Brâul Maicii Domnului, primite în dar de la Mănăstirea Vatopedu de pe Sfântul Munte Athos în 1522.

”Au fost dăruite pentru ca femeile să aibă voie să vină și să se închine la ele, fiindcă nu au voie pe Athos. Doar aici și la mănăstirea Vatopedu sunt bucăți din Brâul Maicii Domnului, dar numai la Kato Xenia pot veni femeile să se roage”, ne-a mărturisit maica Antonia arătându-ne caseta deosebită din paraclis, în care se află neprețuitele odoare.

Citește și:

Mănăstirea Dălhăuți, adăpostul minunilor săvârșite de Maica DomnuluiNo Comments Yet

Comments are closed