Sinceritate debordantă a lui Marius Manole: “N-aveam bani nici de cremwurști, iar Victor Rebengiuc a făcut asta”

Marius Manole a jucat peste 40 de roluri pe scenă, ca actor de teatru, dar numele său apare numai pe afișele a 7 filme.

În 2010 avea un salariu de doar 1.000 de lei, cu toate că este unul dintre actorii importanți și talentați ai generației sale, iar Radu Beligan a avut cuvinte laudative despre el. “Acum, actorii sunt plătiți aproape decent, lucrurile s-au schimbat mult în bine. De fapt, problema e că nu avem meritocrația la stat, turma o plătim la fel. Unii muncesc, iar alții nu muncesc. Iei aceeași bani și dacă faci 20 de spectacole, și dacă nu faci niciunul. Eu am avut nu știu câte întâlniri cu ministrul Culturii și nu a putut să facă nimic! Păi, atunci, dacă nu poți să faci nimic, de ce mai ești acolo?!”, a răbufnit actorul la emisiunea ”40 de întrebări cu Denise Rifai”, la Kanal D.

De ce atât de puține filme, a explicat actorul din serialul TV “Vlad”, cu apariții și în “Las Fierbinți”. “O să spuneți că mă alint, dar nu sunt un actor bun de film. Nu mă simt în confort, mă simt hăituit, fugărit de cineva, sunt paralizat de frică, nu sunt un actor bun de film, deocamdată. Nu e o dramă asta, chiar începe să-mi placă lumea filmului, e frumos”, a explicat Marius.

“Decât să văd un Shakespeare prost, mai bine văd o telenovelă bună. Pe mine nu m-a chemat nimeni la telenovele, că mă duceam, o făceam pentru bani, nu pentru arta lui pește, dar nu m-a chemat nimeni! M-au chemat la un rol de latino lover, așa credeau ei, m-am dus la un casting după 5-6 telefoane, dar când m-au văzut, au reacționat: “Aoleu, ăsta e Marius Manole?!”. Nu mă potriveam. Eu m-am pregătit să câștig bani din meseria pe care o urmez, nu mă prostituam la un hotel, nu însoțeam o femei bătrână, fac meseria asta pentru bani”, a comentat actorul.

A dezvoltat subiectul: “Am devenit un actor comercial, da! Poți să joci și Richard, poți să te duci să faci și “Las Fierbinți”. Nu mi-e rușine deloc să spun asta, da, sunt un actor comercial”. A suferit la începutul carierei de lipsa banilor: “M-a marcat o întâmplare, cândva. Aveam 2,5 lei. M-am dus să cumpăr cremwurști, acum 8-10 ani. I-am spus doamnei să-mi dea patru bucăți, mi-a spus că face 3 lei.

I-am zis să mai scoată unul, că e pentru câine. Am început să plâng, mi-am zis că niciodată, în viața mea, n-o să mai ajung în situația asta! Deși munceam mult, am făcut teatru până la epuizare. Nu mă punea nimeni, ci neliniștea dinăuntru, alegeam durerea fizică în detrimentul celei psihice”.

A jonglat cu lipsa banilor, cu sărăcia, dar nu o vede ca o pedeapsă. “Eram sărac, ca toți oamenii. Dacă aș fi renunțat la țigările și alcoolul de după spectacole, aș fi avut bani. Era într-o perioadă când toți eram săraci, când nu-mi permiteam o chirie sau să mănânc de trei ori pe zi, sărăcia aceea avea o boemie, ceva frumos până la urmă, toți prietenii împărțeam o ciorbă.

Mi-aduc aminte că repetam cu domnul Rebengiuc la “Inimă de câine”, nu știu dacă mă plăcea au ba, cred că nu mă plăcea, în fine, eram vraiște, mi s-a făcut rău, a venit salvarea, asistenta m-a întrebat când am mâncat. I-am răspuns: “Undeva, ieri, pe la prânz”. Domnul Rebengiuc era acolo, când vorbeam, iar când m-am dus în cabină să iau niște apă, m-am uitat în portofel și, dintr-o dată, aveam două milioane de lei. Sunt convins că dânsul a pus banii acolo, deși nu mi-a zis niciodată”, a povestit Marius Manole.

Bărbatul de 42 de ani a precizat și pe cine vede cel mai mare actor în viață al zilelor noastre: “Domnul Victor Rebengiuc. Avem mulți actori talentați, dar dânsul e cel mai consecvent, cinstit, adevărat”.

Citește și

Actorul Silviu Biriș își va lua licența în teologie pastorală: ”Am planuri”