Simona Halep, veste teribilă azi! Anunțul oficial al WTA

Suspendată provizoriu din tenis, după ce a fost depistată pozitiv cu roxadustat la US Open 2022, Simona Halep s-a prăbușit în clasament.

Românca nu și-a putut apăra cele 900 de puncte cucerite anul trecut în Canada și a coborât oficial până pe locul 578 în clasamentul WTA.

De un an în afara competițiilor

Simona Halep, 31 de ani, nu a mai jucat un meci oficial de la finalul lunii august 2022. Sportiva născută la Constanța a fost audiată în cazul de dopaj la finalul lunii iunie, însă judecătorii întârzie să dea un verdict. Așteptarea îi dă mari bătăi de cap jucătoarei de tenis din România.

Aflată în imposibilitatea de a-și apăra trofeul cucerit în 2022 la Rogers Cup, Simona Halep a pierdut 900 de puncte în clasamentul WTA și a coborât drastic până pe locul 578 cu doar 70 de puncte. Mai mult decât atât, după US Open, ultimul turneu de Grand Slam al anului, Halep riscă să dispară din clasament.

Indiferent de verdictul venit de la Sport Resolutions, Simona Halep va avea o misiune extrem de dificilă pentru a reveni în elita tenisului mondial. Fostul lider WTA va trebui să joace calificări sau să beneficieze de invitații speciale pentru a concura la cele mai tari competiții din „sportul alb”.

Cum arată clasamentul româncelor din Top 100 WTA

Sorana Cîrstea continuă să fie prima rachetă a României. Sportiva din Târgoviște, care a fost eliminată în turul 2 atât la Washington, cât și la Montreal, se află pe locul 31 WTA, cu 1405 puncte. În această săptămână, Sorana Cîrstea ia startul întrecerii de la Cincinnati.

„Sori” se va duela în primul tur cu Ekaterina Alexandrova. Irina Begu este a doua româncă din clasamentul WTA și ocupă locul 39, cu 1197 de puncte. Fără meci după finala de la BCR Iași Open, pierdută în fața Anei Bogdan, Begu va evolua în runda inaugurală la Cincinnati în compania Mariei Bouzkova.

Ultima româncă din Top 100 WTA este Ana Bogdan. Eliminată în primul tur al calificărilor la Cincinnati, Bogdan ocupă locul 59 WTA, cu 952 de puncte. Jaqueline Cristian este foarte aproape de revenirea între cele mai bune 100 de jucătoare ale lumii. Românca se află pe locul 102 WTA, cu 711 puncte.

Gabi Ruse (163 WTA, 446 puncte), Irina Bara (212 WTA, 343 puncte), Miriam Bulgaru (218 WTA, 337 puncte) și Alexandra Ignatik (245 WTA, 291 puncte) sunt următoarele românce în clasament.

Citește și

Iulia Albu a povestit cum a fost jefuită în toiul nopții: „Am dat explicații, în pijamale, ca să nu zic în bikini”