Simona Halep nu vrea să fie judecată de un arbitru român la TAS

Simona Halep (32 de ani) a plecat astăzi spre Elveția, unde în perioada 7-9 februarie va fi audiată la TAS.

Context

Pe 12 septembrie 2023, Tribunalul Independent Sport Resolutions a găsit-o vinovată pe Simona Halep pentru două încălcări ale regulamentului antidoping: utilizarea unei substanțe interzise, roxadustat, și suspiciunea că ar fi utilizat metode / substanțe interzise pe durata sezonului 2022.

Suspendarea primită din partea ITIA a fost drastică, 4 ani.

Simona Halep a înaintat apel la TAS și va fi audiată în perioada 7-9 februarie.

6 octombrie 2026 ar fi data la care suspendarea Simonei Halep ar expira, dacă TAS nu schimbă decizia.

Primele detalii despre caz

Halep a fost însoțită de fratele ei și de avocatul Bogdan Stoica. Judecarea apelului va dura trei zile, iar cazul va fi analizat de trei arbitri, echivalentul a trei judecători. Unul dintre ei este desemnat chiar de Simona Halep, iar decizia jucătoarei a surprins.

Un arbitru este ales de acuzare (Agenția Internațională pentru Integritate în Tenis), unul de TAS, iar unul de apărarea Simonei Halep. Deși aceasta avea la îndemână varianta unui arbitru român, Halep a ales un judecător străin, precizează Euronews Romania!

Este vorba despre fostul patinator american Jeffrey G. Benz, care a devenit ulterior arbitru TAS și a fost implicat inclusiv în cazul de dopaj al patinatoarei ruse Kamila Valieva. Aceasta a primit o suspendare de patru ani.

Cristian Jura și Daniel Vișoiu erau arbitrii români de la TAS la care putea apela Simona Halep. Unul dintre avocații ei, Howard L. Jacobs, este american, iar Simona a fost sfătuită, cel mai probabil, de acesta să-l aleagă pe Jeffrey G. Benz.

Jeffrey G. Benz este un important avocat american. A fost arbitru la Curtea de Arbitraj Sportiv din anul 2000 și a devenit mediator în anul 2013. El a mai făcut parte dintr-un panel de mediatori de la Sport Resolutions sau FIFA Football Tribunal, panel internațional.

Citește și

Robert Negoiță cere desființarea Primăriei Capitalei!