--> -->

Simona a câștigat cu Sorana

Un duel mai degrabă al orgoliilor, chiar dacă a avut prezentarea ca fiind unul românesc. Se știe foarte bine că cele două nu au relații nici măcar amicale, lucru confirmat de amândouă.

Simona Halep (30 de ani, 26 WTA) a învins-o pe Sorana Cîrstea (31 de ani, 27 WTA), scor 6-1, 6-4, și s-a calificat în sferturile de finală ale turneului de la Indian Wells.

În ”sferturi”, Simona Halep va juca împotriva croatei Petra Martic (79 WTA), învingătoare în meciul cu Liudmila Samsonova, scor 7-6(6), 6-4.

Simona și Sorana și-au făcut o intrare rece pe arena centrală de la Indian Wells, un drum de câteva minute parcurs într-o tăcere apăsătoare. Pe teren, doar Halep a dat dovadă de liniște și s-a desprins cât ai clipi la 4-0.

Simona, mai bună

Cîrstea a încercat să o domine fizic, a lovit cât de tare a putut cu forehand-ul, dar defensiva dublei campioane de Grand Slam a fost impenetrabilă.

Dacă actul inaugural a durat doar 33 de minute, 6-1 pentru Halep, partea secundă a fost mult mai intensă.

Sorana și-a reglat din mers strategia, a dat drumul la picioare, a scos mai multe mingi din defensivă și a trecut în avantaj, 2-0. Intensitatea raliurilor a crescut treptat, iar micile detalii au făcut diferența.

Sorana a simțit presiunea momentului, a comis prima dublă greșeală din meci chiar în game-ul decisiv, la 40-40. Simona a forțat și s-a impus.

Dominantă în fața româncelor

Halep continuă dominația în fața adversarelor din România. Ultimul eșec înregistrat a fost chiar în fața Soranei, la Cincinnati, în august 2010, scor 2-6, 4-6.

Conform GSP: 19 victorii consecutive are Simona Halep în fața jucătoarelor din România.

”Optimea” de la Indian Wells a mai avut o miză, cea pentru titlul de ”primă rachetă” a României. Simona Halep, 26 WTA, și Sorana Cîrstea, 27 WTA, sunt vecine de clasament în acest moment.

De luni, dubla campioană de Grand Slam se va desprinde. Într-o ierarhie live, virtuală, Halep ocupă poziția 22, iar Cîrstea este pe 26. Dacă își va adjudeca trofeul, Simo ar putea reveni în top 15 WTA.

Citește și

Arafat: ”Trebuie să știm de această armă”