Și România are canioane frumoase

Cu toții știm de marile canioane din Statele Unite ale Americii. Da, sunt spectaculoase și primesc o mulțime de turiști, iar filmulețele făcute acolo sunt vizionate de milioane de oameni. Avem și în România canioane. Unele destul de vizitate, altele încă sălbatice.

Unul dintre ele este Canionul Șapte Scări, din partea vestică a Munților Piatra Mare, din județul Brașov, situat la o altitudine e 58 de metri. Canionul este lung de 160 de metri, iar diferența de nivel este de 58 de metri. Ce îl face special? Cele șapte trepte, cu înălțimi care pleacă de la 2 metri și jumătate și ajung la 15 metri. Acestea se transformă în cascade nemaipomenite când nivelul pârâului Valea Șurii de Piatră crește.

Pentru a parcurge Canionul Șapte Scări, nu este nevoie de echipamente speciale, pentru că există scări ajutătoare pe traseu. Iar turiștii au auzit de frumusețea Canionului, în unele weekend-uri ajungându-se la peste 5000 de vizitatori. Legenda spune că traseul reprezenta un test pentru fetele care voiau să se mărite. Dacă erau puternice și treceau de Canion, erau bune de căsătorie.

Accesul la Canionul Şapte Scări se face Timişul de Sus, de pe Drumul Naţional 1. Turiştii ajung la canion în aproximativ o oră de mers.