--> -->

Sfatul dat de Sir Alex Ferguson unui dinamovist: „Doar așa aș putea reuși”

Dennis Politic (23 ani), dinamovistul care, în perioada junioratului, a trecut, pentru un an, pe la academia lui Manchester United, a povestit experiența pe care a trăit-o în curtea „diavolilor”.

Brașoveanul a plecat la 12 ani din țară, a fost selecționat la un trial organizat de englezi și a trăit o experiență uluitoare în curtea formației de pe „Old Trafford”.

„Asta mi-a rămas în cap încă de atunci”

Un moment de referință pentru elevul lui Ovidiu Burcă a fost întâlnirea cu jucători precum Wayne Rooney, Carlos Tevez sau Patrice Evra. Și cu legendarul Sir Alex Ferguson.

„Am plecat de la FC Brașov, acolo unde aveam un teren de iarbă și unul sintetic și am ajuns la niște condiții ce mi-au părut ireale la început. Am și văzut jucători, am dat mâna, m-am întâlnit cu unii, cuma ar fi: Wayne Rooney, Tevez era atunci, Patrice Evra, eu eram copil și am dat mâna cu ei când ieșeau de la antrenament.

La fel și cu Sir Alex Ferguson, cel care mi-a dat un sfat, mi-a spus că reușește să ajungă doar cine este obsedat de fotbal. Asta mi-a rămas în cap încă de atunci”, a povestit Dennis Politic pentru Prosport.

Sacrificiul părinților

Mijlocașul dinamovist a prezentat și traseul pe care un puști talentat de 12 ani, din Codlea, România, l-a urmat pentru a ajunge în Anglia, în curtea unui club de talie mondială, acolo unde și-a urmat visul, acela de a ajunge fotbalist:

„Am avut un prieten de familie destul de apropiat în Anglia, în Manchester și am reușit să merg la un trial la Manchester United, de fapt am mers la un Soccer- School, la care poate să vină oricine dorește, au fost mii de copii.

Și am mers acolo în vacanța de vară, cei de la Manchester United m-au observat, m-au chemat la un trial cu academia și am stat două săptămâni, m-au plăcut și le-au spus părinților mei că sunt dispuși să mă ia și, dacă ei vor să se mute în Anglia, atunci o să semnez.

Și-au dat demisia de la locurile de muncă și au vrut să-mi ofere această șansă pentru care și în ziua de astăzi le sunt foarte recunoscător. Consider că experiența din Anglia m-a ajutat să cresc și să devin ceea ce sunt astăzi”, a povestit fotbalistul în vârstă de 23 de ani.

A fost nevoit să plece de la Manchester United după un an

Întrebat de ce nu a rămas în academia celor de Manchester United pentru o perioadă mai lungă, Dennis Politic a explicat conjunctura birocratică în care el și familia sa au fost prinși: „Am stat un sezon și problema a fost că cei de acolo au aplicat pentru a mă înregistra la federația engleză, dar nu a fost posibil din cauză că nu au putut demonstra că nu m-au adus pentru a juca fotbal.

Românii, atunci, nu aveau drept de muncă și nu aveau voie să mă aducă până la vârsta de 16 ani. Pot spune că a fost o chestiune de birocrație”.

Citește și

Hatshepsut, istoria primei femei faraon