Set și meci! Umilință uriașă pentru Dinamo în meciul cu FCSB

Un alt New Dinamo s-au întors pe teren după pauza de campionat. Cu 8 transferuri făcute în doar câteva zile, dinamoviștii au privit cu optimism super-meciul cu FCSB, care nici ea n-a stat degeaba, aducându-i pe Keșeru, Vali Gheorghe și Budescu. “Sărmăluță” nu a fost însă nici rezervă, din cauza unei accidentări. Dincolo, Bonetti i-a trimis din primul minut pe teren pe Itu, Cosmin Matei și Torje, pentru a forța un succes după 4 eșecuri la rând în Liga 1.

Susținuți de o peluză fantastică, dinamoviștii, îmbrăcați în verde, au atacat primii. Torje a încercat să dinamiteze Derby de România încă din primele secunde. Au ieșit scântei în startul partidei. Cosmin Matei a simțit pe glezna lui o intrare dură a lui Crețu, care se putea lăsa cu o accidentare gravă. Octavian Popescu a semnat prima mare ocazie a serii. Cordea a pătruns pe dreapta, Amzar a deviat mingea până la Popescu, iar acesta a împins-o chiar în brațele lui Eșanu.

Keșeru a declanșat nebunia în tribunele Arenei Naționale. A bătut excepțional o lovitură liberă de la 17 metri (ușor acordată de Istvan Kovacs) direct în vinclul porții lui Eșanu, și a deschis scorul. Vinicius a ajuns și el în fața lui Eșanu, dar a trimis cu capul fix pe direcția goalkeeper-ului roș-albilor. Minutul 38 a dus un nou moment încins. Steliano Filip a văzut roșu direct după un duel cu Vali Gheorghe. Jucătorii dinamoviști au protestat vehement și s-au îmbrâncit cu cei ai lui Edi Iordănescu.

Imediat s-a făcut 2-0 pentru FCSB. Cordea și-a bătut joc de Amzar și Grigore, l-a găsit perfect pe Octavian Popescu, iar acesta l-a executat scurt pe Eșanu, din 7 metri. Coșmarul dinamoviștilor a continuat. În prelungirile primei reprize, la o nouă lovitură liberă, Vinicius s-a înălțat de lângă Itu și a catapultat mingea în vinclu pentru 3-0. Și nu a fost tot. Mult după cele 5 minute de prelungire arătate de Kovacs, roș-albaștrii au sprintat pe contraatac, Eșanu a făcut fault în careu și centralul a dat penalty. Cordea a executat perfect și a făcut 4-0 în minutul 45+7.

Bonetti a mutat la pauză, l-a scos pe Matei și l-a trimis pe teren pe Ivanovski. Dar ocaziile au venit tot pentru FCSB. Keșeru a șutat din unghi, la un metru de poarta lui Eșanu. Valentin Gheorghe n-a ratat. L-a depășit ca în curtea școlii pe Giafer și a tras tare în colțul lung, pentru 5-0. Keșeru a fost la o palmă de 6-0. A bătut o lovitură liberă de la 17 metri, dar mingea a mângâiat transversala.

Nu a trecut mult și a venit și golul 6. De fapt, un autogol semnat Ricci Grigore, după o altă lovitură liberă. Sorescu a încercat să dea măcar golul de onoare (care onoare?). A trimis însă pe lângă vinclu, cu un șut de la 25 de metri. Intrat în repriza a doua, Ianis Stoica a ratat incredibil, din 6 metri, mingea fiind deviată ușor de Grigore.

În urma acestui rezultat rușinos, Dinamo este pe locul 14 în campionat, cu 6 puncte din 8 meciuri. FCSB a urcat pe 5, cu 12 puncte. Etapa viitoare, roș-albii vor juca acasă, cu FC Botoșani, pe 19 septembrie.

FCSB – DINAMO X-X

FCSB: A. Vlad – V. Crețu (65 Haruț), Miron, Vinicius, Radunovic – Olaru, I. Cristea (65 Ov. Popescu), Oct. Popescu (76 Musi) – Cordea (68 Stoica), Keșeru (76 Șut), V. Gheorghe.

Dinamo: Eșanu – A. Radu, Giafer, R. Grigore, Amzar – Itu (78 Crețu), Al. Răuță, S. Filip – C. Matei (46 Ivanovski), Torje, Sorescu.

Citește și

Sorin Cîmpeanu: ”Părinții pot participa la festivitățile noului an școlar, dar recomand asta”