Sergiu Hanca despre viitor: ”Vreau să mă retrag de la Dinamo și să devin antrenorul echipei”

Ajuns căpitan la KS Cracovia, ex-dinamovistul Sergiu Hanca a marcat unicul gol al partidei cu Gornik, iar mijlocașul român a dedicat reușita fostului său coleg de la Dinamo, Patrick Ekeng, decedat pe 6 mai 2016.

Hanca a fost coleg cu Ekeng la Dinamo și a fost unul dintre cei mai apropiați jucători de locul în care mijlocașul camerunez a căzut fără suflare în timpul partidei Dinamo – Viitorul 3-3, de acum 5 ani.

”Anul acesta se împlinesc cinci ani de când Patrick a murit. În fiecare an când am jucat pentru el am și marcat. Doar sezonul trecut nu s-a întâmplat, din cauza pandemiei, pentru că a fost oprit campionatul. Fac acest lucru din respect pentru el, mi-a fost coleg și a fost un om incredibil din toate punctele de vedere. Cred că a fost unul dintre cei mai veseli colegi pe care i-am avut. Era mereu pozitiv, cu zâmbetul pe buze. Nu l-am văzut niciodată trist sau supărat. Chiar dacă nu juca! L-am admirat foarte mult pentru asta! A arătat că era o persoană puternică.

Mă încearcă un sentiment destul ciudat când mă gândesc la el pentru că a murit chiar lângă mine. Am fost aproape de el pe teren când s-a întâmplat. În fiecare an, când se apropie comemorarea decesului său, eu joc doar în amintirea lui. Pentru mine, golurile marcate sunt dovada că el vede și apreciază de acolo din Ceruri faptul că mă gândesc la el. Cred că mă ajută de Sus să înscriu pentru a dedica golurile amintirii sale”, a declarat Hanca într-un interviu acordat Prosport.

Hanca și-a dat cu părerea despre situația actuală de la fosta sa echipă, la care a mărturisit că dorește să-și încheie cariera. Sergiu mai are contract cu polonezii până în 2025.

”Este foarte important că după o perioadă neagră au legat două victorii, cu Voluntari și Viitorul. Sunt șase puncte importante, mai ales că ei sunt încă jos în clasament. Sper din tot sufletul să o țină pe aceeași linie. Cu siguranță moralul lor este unul bun acum.

Există un clișeu în fotbal cum că victoriile aduc victorii, dar este plin de adevăr. Au de muncă în continuare pentru că e foarte dificil și în play-off și în play-out. Mai ales acum, pe final de sezon, când multe echipe sunt în scădere de formă, iar jucătorii sunt obosiți fizic și mental. Cred că acum caracterul și ambiția vor face diferența pentru a trece de acest moment greu.

Sincer să fiu, nu știu ce se va întâmpla după ce mi se termină contractul cu cei de aici. Cert este că asta este una dintre dorințele mele. Vreau să mă întorc la Dinamo, clubul la care m-am simțit cel mai bine în România. Este echipa cu care am ținut de când eram copil și la care visam să ajung să joc. Îmi doresc să mai îmbrac tricoul lui Dinamo și să mă retrag din Ștefan cel Mare. După care, de ce nu, să antrenez această echipă!

Ce au făcut suporterii lui Dinamo este unic în România. Nu s-a mai întâmplat și nu cred că se va mai întâmpla vreodată. Ei mai au nevoie doar de un sponsor foarte puternic care să vină alături de ei. Cred că asta le mai lipsește. Cu siguranță, dacă fanii vor fi alături de acești sponsori care ar susține echipa, s-ar face lucruri mărețe. Dar aș vrea să mai adaug ceva legat de suporterii lui Dinamo”, a declarat Sergiu, care a marcat 18 goluri în 95 de meciuri în Liga 1.

Citește și

FOTO VIDEO Dana Budeanu, impresionată de o femeie din showbizz-ul românesc: ”E un mega-exemplu”