Serena, prea puternică pentru Simona. Final de drum la Australian Open

Duelul cu numărul 12 dintre Simona Halep și Serena Williams, din sferturile de finală de la Melbourne, a venit într-un moment bun pentru locul 2 mondial. Simona țintește primul său succes final la Australian Open, unul din cele 2 turnee de Grand Slam pe care nu le are încă în palmares. 9-2 era scorul înfruntărilor directe dintre cele două rivale, în favoarea americancei. Ultimul duel i-a revenit însă Simonei, în 2019, în finala de la Wimbledon.

Serena a părut că nu s-a gândit deloc la acel eșec și a început bine partida. A închis primul game cu un as. A arătat apoi că forța loviturile sale nu a slăbit. A returnat tare și a pus-o în dificultate pe Simona. A mizat pe forehand și a reușit primul break al partidei. Bucuria nu a durat însă mult. Simona s-a regrupat și a făcut rebreak, datorită agresivității și a venirilor la fileu. Mai liniștită, mai serenă, Halep a servit bine în game-ul 4 și a readus egalitatea în set.

Game-urile următoare au fost adevărate lecții de tenis din partea ambelor jucătoare, care au variat loviturile scurte cu cele trimise pe linia de fund. Serena a avut însă acel dram de inspirație în plus și a reușit să se desprindă la 5-2! Simona n-a cedat, a vrut să arate că nu e pregătită să piardă setul. Hotărârea i s-a simțit în servicii, iar game-ul s-a termiant la zero. A urmat însă Serena la serviciu. Americanca nu a ratat șansa câștigării setului inaugural. A servit teribil și a închis setul la 6-3, după 37 de minute de joc.

Simona a profitat de pauza dintre seturi și a încercat să treacă peste dezamăgirea provocată de pierderea setului. A și reușit, pentru că a început în forță setul secund. Și-a făcut serviciul, chiar dacă Serena a părut în control. Apoi, surpriză! Simona s-a dus la 3 mingi de break și, chiar dacă Serena a salvat una, soarta game-ului a fost stabilită: 2-0. Cea mai bună jucătoare din lume din ultimii 10 ani a forțat pe serviciul lui Halep, evitând o desprindere la 3 lungimi. A reușit un rebreak. Caruselul game-urilor câștigate pe serviciul adversarei a continuat. Halep a dictat ritmul și s-a dus la 3-1, spre bucuria lui Darren Cahill.

Antrenorul australian al Simonei n-a avut însă prea mult zâmbetul pe buze, pentru că Serena a găsit forța de a reveni. Un rever de 150 de kilometri la oră a arătat de ce este în stare americanca. Rebreak și 3-2 pentru Halep. De acolo, tavalugul Willams s-a pornit și nu a mai ratat nimic. Serena a arătat impresionant și a luat game după game, ajungând la 5-3. Simona a servit, încercând să prelungească suspansul, dar americanca s-a impus și în setul 2 cu 6-3, meciul durând 1 oră și 22 de minute. Serena Williams o va întâlni pe Naomi Osaka în semifinale.

Citește și

CTP despre Simona Halep: ”Aproape că aș fi vrut să piardă mai rău, dar să facă asta!”