Șerdean: ”Poți schimba soția, dar nu echipa de suflet”

Dorin Șerdean este, în acte, patronul celor de la Dinamo după ce a preluat administrarea firmei Lotus Perfect Products, cea care deține 72% din acțiunile clubului Dinamo 1948 SA, de la Pablo Cortacero.

Omul de afaceri din Alba Iulia nu a dat nicio declarație de presă după ce a preluat pachetul majoritar de acțiuni, însă a făcut o vizită la firma care gestionează insolvența lui Dinamo. Ulterior, a trimis o notificare prin care a cerut toate actele de la intrarea în insolvență a formației din ”Groapă”.

”Caut mutarea optimă”

Prezent la deschiderea Superbet Chess Classic București, cel mai tare turneu de șah din România, Dorin Șerdean a fost întrebat de către cei de la Fanatik despre situația de la Dinamo şi a dat răspunsurile tot în termeni de şah.

Acționarul majoritar a lăsat însă de înțeles că nu va părăsi echipa și va căuta soluții de finanțare.

“Aş fi vrut să vorbim de şah. Dar… aşa cum v-am spus, şahul oferă nişte soluţii în viaţă şi trebuie să le cauţi, să le găseşti. Să găseşti mutarea optimă. Poţi să schimbi în viaţă naţionalitate, soţie, dar nu poţi să schimbi echipa de suflet, da? Cam atât am de spus pe acest subiect”, a spus Şerdean.

Dorin Şerdean este fostul viceprimar din Alba Iulia şi este fostul maestru FIDE la şah. El nu a putut ratat cel mai mare eveniment de şah organizat în România şi a spus că merge să urmărească şi meciurile care se vor desfăşura începând cu data de 5 mai la hotel Sheraton.

“O să merg la meciuri. Şi anul trecut am fost la meciuri, la festivitatea de deschidere. Până la urmă, şahul este pasiunea mea. Mi-a oferit foarte multe în viaţă.

Aşa cum aţi văzut şi la acest eveniment, este foarte important pentru educaţia copiilor, să fii organizat, să te dezvolţi din toate punctele de vedere, să îţi deschidă noi orizonturi şi să te antrenezi în tot ceea ce înseamnă viaţă, nu numai şah”, a spus Şerdean.

Management de tristă amintire

În luna iulie a anului 2020, Pablo Cortacero a cumpărat pachetul majoritar de acţiuni de la Ionuţ Negoiţă, devenind acţionarul majoritar al celor de la Dinamo. Tot atunci a apărut în peisajul fotbalistic şi Dorin Şerdean, cel care a fost numit preşedintele lui Dinamo.

Câteva luni mai târziu a fost destituit din funcţie după o decizie a Consiliului de Administraţie care motiva “abateri grave”. Era în momentul în care suporterii din DDB au preluat conducerea echipei, iar Pablo Cortacero, cel care nu a adus niciun ban în club, a fost de negăsit.

Şerdean s-a adresat instanţelor şi a câştigat procesul, Dinamo fiind obligată să îi plătească salariile restante şi să îl repună în funcţia de preşedinte. Care nu mai există pe perioada insolvenţei! Ulterior, omul de afaceri din Alba Iulia a preluat administrarea firmei Lotus de la Pablo Cortacero, devenind noul acţionar majoritar al clubului.

Însă, la o societate în insolvenţă, puterea acţionarilor este limitată. Aşa se întâmplă şi cu Dinamo, societate condusă de administratorul special Iuliu Mureşan şi administratorul judiciar RTZ & Partners, prin reprezentantul Răzvan Zăvăleanu.

Zăvăleanu: “Mi-a spus cineva că ar căuta bani ca să ajute Dinamo”

După ce a preluat pachetul majoritar, Dorin Şerdean a fost până la Răzvan Zăvăleanu, pe care nu l-a găsit la birou: “Nu am discutat cu domnul Șerdean. Știu că m-a căutat, a venit până aici, la sediu. Dar eu nu locuiesc în București, în primul rând. Vin săptămânal pentru Dinamo.

Mi-a spus cineva că ar căuta bani ca să ajute Dinamo, dar este o informație pe care am primit-o de la cineva. Nu m-a sunat, a venit doar până la birou, nu m-a găsit, a plecat”, a spus Zăvăleanu.

Vrea să îl înlăture pe Iuliu Mureşan

Ulterior, Dorin Şerdean a trimis o notificare prin care, în calitate de acţionar majoritar al lui Dinamo, vrea să îl înlăture pe Iuliu Mureşan din postul de administrator special al “câinilor”. De altfel, Mureşan a vrut de mai multe ori să părăsească clubul, iar dacă o va face lucrurile se complică şi mai mult.

Dacă Iuliu Mureşan vrea să plece de la echipă, atunci acţionarii vor putea numi noul administrator special, iar Dorin Şerdean, cu cele 72% din acţiuni, va putea numi omul care să aibă dreptul de semnătură de la echipă.

Citește și

Arafat continuă disputa cu Rafila: ”Nucleul”