Șerdean nu se lasă: a depus azi contestație!

Dorin Șerdean (53 de ani) a depus astăzi contestație în instanță împotriva hotărârii Adunării Generale a Creditorilor Dinamo 1948 SA din 14 octombrie 2022, în bază căreia a fost votat Planul de reorganizare, modificat, cu prelungirea perioadei de reorganizare.

Când se judecă

Contestația va fi judecată pe 7 noiembrie, ceea ce înseamnă că validarea planului nu se va mai putea face la termenul din 24 octombrie, va fi amânată până la soluționarea contestațiilor.

Miza noului plan este modificarea acționariatului. Se poate ajunge la apariția APCH ca acționar majoritar și îndepărtarea influenței lui Dorin Șerdean și Nicolae Badea la clubul roș-alb prin ”actualizarea” actului constitutiv al SC Dinamo 1948 SA în temeiul articolului 133 alin. 6 din Legea insolvenței nr. 85/2014.

Astfel, dacă Planul modificat va fi aprobat și de judecătorul sindic, APCH devine acționar majoritar, cu 99,17%, în acest moment fiind doar acționar minoritar, cu 20,06%. Dorin Șerdean/Lotus, acționarul majoritar de acum, se va prăbuși de la 72,87% la doar 0,75%, Nicolae Badea/ACSFC Dinamo de la 7,03% la 0,07%, iar Cornel Dinu de la 0,03 la 0,003%.

Ce urmează

După această modificare propusă instanței de către administratorul judiciar urmează reducerea capitalului social subscris vărsat, în prezent în valoare de 41.000.000 lei, al SC Dinamo 1948 SA, prin reducerea valorii de la 100 lei per acțiune la 0,22 lei per acțiune.

Valoarea capitalului social subscris va fi de 90.200 lei, valoarea minimă prevăzută de lege fiind de 90.000. Apoi, se dorește creșterea capitalului social prin infuzia de capital și conversia creanțelor în acțiuni.

Dorin Șerdean a mai făcut o contestație

De asemenea, Dorin Șerdean a mai făcut contestație la Tribunalul București și împotriva Tabelului definitiv actualizat al creditorilor. Șerdean este înscris la masa credală cu 16.185 lei, la categoria creditori salariați, cu ordinea de preferință.

Potrivit planului modificat, Dinamo urmărește și diminuarea semnificativă a datoriilor înscrise la masa credală, de la 8 milioane de euro la mai puțin de 2 milioane de euro.

Noul planul de reorganizare propus de administratorul judiciar Răzvan Zăvăleanu a fost aprobat, cu votul pozitiv a trei grupe din patru, de creditorii ce dețin creanțe însumând 50,47% din totalul valoric înscris în Tabelul Definitiv Actualizat al Creditorilor. Balanța a fost înclinată de ANAF, care a fost de acord cu modificările făcute după retrogradarea lui Dinamo în Liga 2.

Potrivit documentelor, și-au exprimat votul creditori ce dețin creanțe reprezentând 51,84% din totalul creanțelor înscrise în Tabelul Definitiv Actualizat al Creditorilor Dinamo 1948 SA. Dorin Șerdean nu a avut drept de vot, dar a fost reprezentat de un avocat la Adunarea Creditorilor. Același avocat care îl reprezintă și pe Cornel Țălnar.

Au existat doar șase voturi negative. Acestea au fost exprimate de Nicolae Badea, prin Asociația Club Sportiv „Fotbal Club Dinamo București”, de fostul director de marketing spaniol, Jose Antonio Bueno Valverde, de Cornel Țălnar, de Marius Bacria, de Ștefan Constantin, și de Parc Hotels SA.

Citește și

Simona Halep, depistată pozitiv cu o substanță interzisă