”Șerdean blochează tot”. Noul plan îl scoate total din schemă!

Se anunță un weekend extrem de important pentru Dinamo. Vineri, 14 octombrie, are loc ședința Adunării Creditorilor, menită să aprobe sau nu planul de reorganizare modificat, cu prelungirea perioadei de implementare.

Potrivit noului plan, miza este diminuarea semnificativă a datoriilor înscrise la masa credală, de la 8 milioane de euro la mai puțin de 2 milioane de euro, precum și modificarea acționariatului.

PCH preia puterea

Se urmărește ca Dorin Șerdean, acționarul majoritar, să fie scos din joc, iar acționar majoritar să devină APCH. Conform planului, reprezentanta programului socios DDB ar urma să primească 99% din acțiunile clubului în schimbul sumei de circa 3 milioane de euro virată în ultimii ani în conturile SC Dinamo 1948 SA.

”Sunt șanse foarte mari ca planul de reorganizare modificat să fie votat, sâmbătă, de Adunarea Creditorilor. Majoritatea este de acord cu planul lui Răzvan Zăvăleanu. Să nu mai fie Șerdean acționar majoritar, pentru că vrea banii pe acțiuni degeaba și blochează tot.

Șerdean contestă

El nu a băgat nici un euro în club. E clar, fără bani nu se poate, dar cu Șerdean, care blochează tot, iar nu se poate”, a explicat pentru GSP o persoană înscrisă la masa credală, care este curentul în rândul celor înscriși la masa credală.

Actualul acționar majoritar inteționează să conteste în instanță noul Plan.

În cazul în care planul de reorganizare modificat, cu prelungirea perioadei de implementare, va fi aprobat de Adunarea Creditorilor, urmează să fie analizat și de judecătorul sindic, pe 24 octombrie. Abia atunci se va știi dacă noul plan intră în vigoare sau nu.

Care vor fi cotațiile

Astfel, dacă va trece de vot, APCH devine acționar majoritar, cu 99,17%, în acest moment fiind doar acționar minoritar, cu 20,06%. Dorin Șerdean/Lotus, acționarul majoritar de acum, se va prăbuși de la 72,87% la doar 0,75%, Nicolae Badea/ACSFC Dinamo de la 7,03% la 0,07%, iar Cornel Dinu de la 0,03 la 0,003%.

Se poate ajunge la apariția APCH ca acționar majoritar și îndepărtarea influenței lui Dorin Șerdean și Nicolae Badea la clubul roș-alb prin „actualizarea” actului constitutiv al SC Dinamo 1948 SA în temeiul articolului 133 alin. 6 din Legea insolvenței nr. 85/2014.

După această modificare propusă instanței de către administratorul judiciar urmează reducerea capitalului social subscris vărsat, în prezent în valoare de 41.000.000 lei, al SC Dinamo 1948 SA, prin reducerea valorii de la 100 lei per acțiune la 0,22 lei per acțiune.

Valoarea capitalului social subscris va fi de 90.200 lei, valoarea minimă prevăzută de lege fiind de 90.000. Apoi, se dorește creșterea capitalului social prin infuzia de capital și conversia creanțelor în acțiuni.

Citește și

Tudor Gheorghe în afara scenei: ”Gătesc ciorbe. Prepar și 300 de sarmale”