--> -->

Senatoarea Diana Șoșoacă, citată la ÎCCJ: ar putea fi ridicată cu poliţia. Reacție vehementă

Senatoarea Diana Şoşoacă e citată mâine, luni, 7 februarie, la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Şoşoacă are nu mai puţin de trei dosare la ÎCCJ, două dintre ele vizează scandalul cu presa străină şi al treilea a fost deschis după ce senatoarea a reclamat că mai mulţi colegi din Parlament nu i-au permis accesul la muncă.

De ce poate fi adusă cu mandat

Potrivit Antena 3, Șoșoacă va da declarații în unul din cele trei dosare, și riscă să fie ridicată cu mascații pentru că a mai fost citată și în decembrie, însă a decis să nu se prezinte. Dacă repetă strategia, Șoșoacă ar putea fi adusă la audieri cu mandat!

Avocata, parlamentar exclus din AUR, a fost deunăzi singura persoană care la şedinţa de plen dedicată celebrării a 15 ani de la intrarea în UE a avut un discurs virulent împotriva Uniunii.

”Poporul român trăieşte într-o lume pe care dumneavoastră nu o vedeţi. UE s-a format şi era bine cum s-a format, pentru a avea o dezvoltare economică bună, să existe bunăstare, pentru a concura Statele Unite ale Americii.

Din păcate, după 15 ani în care ni se spune că suntem parteneri egali ai statelor UE, nu avem acces în Schengen. În schimb, avem firme austriece care ne-au preluat cam tot ce înseamnă petrol, gaz, bogăţii, avem firme franceze care ne-au luat alte bogăţii, avem firme italiene care ne-au luat alte bogăţii”, a reacționat Șoșoacă.

”Prost cine le dă”

”Nu e prost cine le ia, e prost cine le dă. În toţi aceşti 15 ani, România a pierdut cel mai mult. Într-adevăr, avem posibilitatea să ne plimbăm în afara graniţelor ţării, dar avem peste 10 milioane de români în afara graniţelor ţării. Suntem ţara cu cea mai mare migraţie pe timp de pace”, a afirmat Şoşoacă, la şedinţa solemnă a Parlamentului dedicată împlinirii a 15 ani de la aderarea României la UE, potrivit Agerpres.

”UE, dacă nu se trezeşte, va rămâne fără foarte multe state. Eu încă mai cred că UE poate să se trezească şi să revină la ceea ce a început, dar 60% din români îşi doresc Ro-exit. Aveţi grijă, anul acesta, doamnelor de la PNL care doriţi să fiţi judecători la Curtea Constituţională şi trageţi sfori pentru acest lucru, pentru că vi s-a cerut să anulaţi Constituţia României în favoarea dreptului european.

Îi spun UE – pe aici nu se trece! Constituţia României este cea mai de preţ lege. Vreau să amintesc UE ce înseamnă aceste motive de pe o ie românească. Aceste motive sunt milenare. Aici, pe pământul acesta românesc, s-au descoperit plăcuţele de la Tărtăria, primul scris din lume. Nici nu se inventase civilizaţia sumeriană”, a completat Diana Şoşoacă.

Citește și

Ludovic Orban, doi dintr-o lovitură: ”AUR a urcat din cauza lui Klaus Iohannis”