--> -->

Selecționerul Argentinei a participat la cel mai mare coșmar al ”câinilor”: ”O stâncă”

Selecționerul Argentinei, Lionel Scaloni, omul care a condus ”pumele” spre primul Mondial din 1986 încoace, a fost pe teren la cea mai mare dezamăgire din istoria modernă a lui Dinamo, eșecul cu Lazio din 2007, ”dubla” care le-a curmat ”câinilor” visul Ligii Campionilor.

Integralist în turul de pe ”Olimpico”, 1-1, partidă în care a evoluat în flancul drept al defensivei laziale, Scaloni a început returul de pe „Lia Manoliu” pe bancă.

”Rău, cum sunt toți argentinienii”

A intrat pe teren încă din minutul 34, în locul lui Stendardo, într-un moment în care Lazio era condusă cu 0-1. A urmat repriza secundă de vis a italienilor și prăbușirea dinamovistă, Lazio avansând în grupe după 4-2 la general.

”Stâncă era! Rău, cum sunt toți argentinienii”, a rememorat Ionel Dănciulescu, unul dintre adversarii lui Scaloni de atunci.

Ștefan Radu, adversarul său din acea dublă manșă, avea să-i devină coechipier lui Scaloni, care a jucat în tricoul lui Lazio între 2007 și 2013.

Scaloni a preluat naționala Argentinei în august 2018. A fost interimar până în noiembrie a acelui an, când a fost confirmat ca noul selecționer al naționalei lui Leo Messi. Ca jucător, a evoluat la Newell’s, Estudiantes, Deportivo la Coruna, West Ham, Racing Santander, Lazio, Mallorca și Atalanta, retrăgându-se în 2015.

Scaloni a plâns ca un copil după triumful Argentinei

Lionel Scaloni, selecționerul care a adus titlul mondial Argentinei, a plâns ca un copil în timpul festivității de premiere. Și-a găsit cu greu cuvintele și la interviuri.

Scaloni este eroul din umbră al campioanei mondiale. Aflat la primul job de ”principal” din carieră, a reușit să construiască o echipă în jurul lui Messi.

Duminică seara, când munca i-a fost încununată cu trofeul suprem, a fost copleșit de emoții. În timp ce își aștepta medalia, Scaloni a izbucnit în plâns.

”Am avut momente mai dificile, momente mai bune, dar în cele din urmă am reușit. Este doar meritul jucătorilor! Sunt norocos să mă aflu aici și vreau să le mulțumesc tuturor. Messi are un loc rezervat și pentru următorul Campionatul Mondial, asta dacă vrea să meargă mai departe. Dacă dorește, toți îl așteptăm cu brațele deschise”, a transmis Scaloni.

Citește și

Hotelul de Gheață de la Bâlea Lac, gata de deschidere. Ce străini sunt așteptați