Șeful lui Dinamo compară situația ”câinilor” cu cea a unei formații din Champions League

Andrei Nicolescu, acționar și administrator special la Dinamo, compară situația de la trupa din „Ștefan cel Mare” cu cea a formației germane Union Berlin, echipă aflată într-o profundă criză de rezultate. Așa cum este și Dinamo.

Dinamo a pierdut sâmbătă în deplasarea de la Sibiu, cu Hermannstadt, scor 0-4, și a ajuns la 7 meciuri consecutive fără victorie, în toate competițiile. Ultimul succes al „câinilor” datează de pe 29 august, când o învingeau pe Metaloglobus la Târgoviște, scor 2-1, în play-off-ul Cupei României.

Alt nivel

Andrei Nicolescu, unul dintre șefii lui Dinamo, compară situația de la clubul din Liga 1 cu cea a lui Union Berlin. Formația din capitala Germaniei a pierdut marți seară, în Liga Campionilor, contra lui Napoli, 0-1, și a ajuns la 9 înfrângeri consecutive, în toate competițiile.

Union Berlin este relevația ultimelor sezoane în Germania. A promovat în Bundesliga în 2019, s-a salvat de la retrogradare și a participat, pe rând, în Conference League, Europa League și acum Champions League.

În acest sezon de campionat, Union Berlin a adunat numai 6 puncte în 8 meciuri și ocupă prima poziție de deasupra liniei roșii.

Mesaj pentru fani

Pe contul personal de Instagram, la secțiunea Insta Story, Andrei Nicolescu a redistribuit o postare scrisă pe Facebook de pagina „Lungă și pe-a doua”.

Postarea respectivă se referă la faptul că fanii lui Union Berlin i-au sprijinit în continuare pe favoriți, în ciuda rezultatelor slabe din ultima perioadă.

Înaintea meciului de seara trecută (n.r. – marți) împotriva lui Napoli, Union Berlin avea 8 înfrângeri consecutive, atât în campionat cât și în Liga Campionilor.
Peste 70.000 de fani au umplut din nou Olympiastadion, arena rivalilor din oraș (n.r. – Hertha Berlin), și au afișat câteva mesaje:
„Este important să nu uiṭi niciodată de unde vii.”
„Țineți-vă telefonul în buzunar!”
„În situaṭii grele, rămânem împreună.”
„Nu părăsiṭi stadionul înaintea fluierului final!”

„În situaṭii grele rămânem împreună”

Union a pierdut cu Napoli (0-1) și a ajuns la a 9-a înfrângere. Echipa pare stoarsă, în derivă. La sfârșitul meciului, suporterii și-au aplaudat favoriṭii și le-au transmis din nou mesaje de susṭinere.
În 2019, Union Berlin a promovat pentru prima dată în istorie în Bundesliga. Din 2021 până în acest an, echipa a participat consecutiv în Conference League, Europa League și Champions League.
Eric Cantona spunea că în viaṭă îṭi poṭi schimba nevasta, opṭiunile politice, religia, dar niciodată echipa de fotbal pe care o susṭii. Aș face o mică completare, „nu o poṭi schimba și nu trebuie să o lași în momentele grele”. Fanii lui Union înțeleg perfect.

– Postarea redistribuită de Andrei Nicolescu

Mesaj indirect de la fanii lui Dinamo: „Vorbele din online sunt degeaba”

Peluza „Cătălin Hîldan”, principala facțiune de suporteri care susține trupa alb-roșie, a transmis un mesaj la câteva ore după președintele „câinilor”:

„Vorbele din online sunt degeaba, prezența face diferența! DINAMO – POLI IAȘI la fotbal masculin, vineri seară (n.r. – 27 octombrie) pe Arena Națională”, au scris ultrașii lui Dinamo, pe Facebook.

Citește și

Caddy de la BUG Mafia a făcut infarct și se află internat în spital