--> -->

Șeful ieșenilor: ”Vreau să promovăm braț la braț”

Președintele Consiliului Director de la Poli Iași, Cornel Șfaițer, care este cunoscut ca unul dintre cei mai mari simpatizanți ai lui Dinamo, a explicat cum va trăi duelul din Copou de sâmbătă.

Derby-ul etapei a 16-a din Liga 2 se dispută sâmbătă, de la ora 16:00, la Iași, între Politehnica și Dinamo București, echipe care țintesc calificarea în play-off.

Ieșenii sunt pe o poziție care asigură calificarea în prima grupă valorică, 4, cu 25 de puncte, în timp ce dinamoviștii, care se clasează pe locul 8, cu 21 de puncte, și-ar diminua serios șansele de atingere a obiectivului în cazul unui eșec.

”Eu nu sunt ipocrit”

Cum va trăi Cornel Șfaițer, conducătorul lui Poli Iași, duelul cu Dinamo?

”Eu nu sunt ipocrit, nu mă ascund. De mic copil am simpatizat cu Dinamo, am mers la meciuri, m-am bucurat la victoriile lor răsunătoare, am suferit enorm la eșecuri. Totuși, sâmbătă nu am cum să țin decât cu Politehnica. Așa cum am bătut Dinamo când eram conducător la Botoșani sau Sepsi, așa îmi doresc să bat și cu Poli.

Sper ca apoi Dinamo să câștige toate meciurile din sezonul regulat, să se califice în play-off și să promovăm braț la braț. Eu cred că fotbalul românesc ar avea de câștigat dacă Dinamo și Poli Iași ar reveni în prima ligă”, a declarat Cornel Șfaițer.

A fost aproape de a veni la Dinamo

Nu și-a uitat simpatiile roș-albe.

”Nici în visele cele mai negre nu credeam că echipa care a dat ora exactă în fotbalul românesc, a eliminat pe Inter sau Hamburg și a jucat semifinale de cupe europene va ajunge vreodată în Liga 2. Acum sunt însă în revenire din punct de vedere sportiv, au un antrenor ambițios, suporteri incredibili, care au menținut clubul în viață, sunt greu de învins.

Tocmai de aceea, le-am cerut băieților de la Iași, unde apare o nouă echipă frumoasă, să trateze cu maximă atenție partida, pentru a nu avea surprize neplăcute.

Au fost discuții cu domnul Negoiță în două perioade diferite, apoi cu DDB. Ce pot să spun, nu a fost să fie… La Iași e un proiect frumos, sunt și mai aproape de Botoșani, unde locuiesc, pot lucra mai eficient”, a mai spus Șfaițer într-un interviu acordat GSP.

Citește și

Dani Oțil i-a dăruit o mașină soției sale de ziua ei de naștere