Șefa ANM a oferit detalii despre noul val de frig și ninsori. Cât va dura

România se confruntă în aceste zile cu un nou val de temperaturi scăzute și ninsori, fiind în vigoare o informare meteo de vreme rea pentru toată țara.

”Cel puțin până la finele primei decade din decembrie”

Directoarea Administrației Naționale de Meteorologie (ANM), Elena Mateescu, a declarat, la Antena 3, că este vorba despre „fenomene de iarnă specifice datei din calendar”, care se vor menține „cel puțin până la finele primei decade din luna decembrie”. „Ne așteptăm la fenomene de iarnă specifice datei din calendar și vorbim de precipitații în cea mai mare parte a țării, predominant ninsori în zona montană înaltă, acolo unde se va depune și strat de zăpadă, dar în același timp și în restul teritoriului”, a spus șefa ANM.

Și Capitala afectată

Și a adăugat că lapovița și ninsoarea vor apărea și în București. De asemenea, Elena Mateescu a precizat că senzația de frig va fi accentuată și de rafalele de vânt care vor avea viteze de peste 45-50 km/h.

Temperaturile maxime „nu vor depăși 5… 6 grade Celsius, cel mult posibil spre 8… 9 grade Celsius în zona litoralului”, în timp ce minimele vor fi „preponderent negative, cu cele mai coborâte valori spre -10 în depresiuni, până la cel mult 0… 2 grade Celsius în zona litoralului, inclusiv în București, minime coborâte”, a mai spus șefa ANM.

Întrebată cât va dura acest episod de vreme rea, aceasta a precizat că, „așa cum arată și informarea meteorologică, până la sfârșitul acestei săptămâni, dar cu siguranță cel puțin până la finele primei decade din luna decembrie, consemnăm fenomene de iarnă și un regim de temperaturi în special în zonele centrale și nordice, ușor mai coborât și apropiat de normalul termic în restul teritoriului”.

Citește și

Detalii incendiare din „Dosarul Vaccinurilor”: Florin Cîțu a fost pus sub urmărire penală de procurorii DNA