Ședință la Guvern după incendiul de la Piatra Neamț. Vești despre ”medicul-erou”, oferite de Tătaru

Incendiul de la ATI Piatra Neamț a îngrozit România din mai multe puncte de vedere, detectându-se deja fragilitatea sistemului de sănătate din țară. Numărul deceselor a ajuns în această dimineață la 11, mai sunt alte șase persoane grav rănite, printre care și medicul de gardă.

Premierul Ludovic Orban și ministrul Sănătății Nelu Tătaru discută, la această oră, pe marginea tragediei de la Piatra Neamț, la Ministerul Sănătății, a anunțat Antena 3. Șeful Executivului a declarat ieri că managerul de la Spitalul Județean va plăti cu funcția sau penal dacă în urma anchetei se va dovedi că acesta este vinovat.

”Ancheta va stabili responsabilităţile. În cazul în care se va considera că este responsabil, va trebui să răspundă, indiferent cum răspunde: cu funcţia sau să răspundă penal. Asta o stabileşte ancheta penală. Managerul spitalului a declarat, a anunţat că se fac modificări pentru a se creşte capacitatea de tratare cu 4 paturi. Este declaraţie că se efectuează lucrări”, a afirmat Orban.

În privința cazului lui Cătălin Denciu, medicul de gardă considerat erou după incendiul de sâmbătă seară, medicii belgieni sunt optimişti în ceea ce priveşte evoluţia stării de sănătate deoarece este tânăr, tomografia pulmonară a ieşit bine. Există, totuși, teama unei infecții nosocomiale. Cătălin Denciu are arsuri de gradele 2 și 3, iar cele mai afectate zone ale organismului sunt antebrațele, a precizat ministrul sănătății, Nelu Tătaru, într-un interviu pentru Libertatea.

“La Floreasca au spus că are arsuri gradul 2-3 pe 40% din suprafața corpului, și 15% din suprafață de gradul 4. Medicii din Belgia au spus că are doar arsuri de gradul 2 și 3. A fost ars pe partea din față de sus până jos, pe piele. CT-ul a arătat că nu i-au fost afectate căile respiratorii. În zona antebrațelor, acolo e mai strâns costumul, acolo sunt arsurile mai grave. A încercat să bage mâinile în flăcări, să scoată pacienții. Nu a reușit să scoată pe niciunul”, a declarat Nelu Tătaru, pentru Libertatea.

Medicul Cătălin Denciu era de gardă sâmbătă seară, în momentul în care flăcările au cuprins secţia ATI a Spitalului Judeţean Neamţ. Celelalte cadre medicale rănite, un medic şi două asistente, au arsuri de gradele 1 și 2, au refuzat internarea şi se tratează la domiciliu. Există și teorie opusă în ceea ce-l privește pe medicul Denciu, expusă de un fost criminalist, care-i acuză pe doctori de iresposabilitate și care încearcă să demonteze imaginea medicului-erou (vezi aici detalii).

Citește și

Contra a fost lăsat cu ochii în soare: ”Mi-a zis că nu are cum să mă mai ajute”. Cortacero ”lucrează”!

 

No Comments Yet

Comments are closed