--> -->

Seceta din țară afectează tot mai multe regiuni. Apă la program

Seceta provoacă mari probleme în țară. Astfel, locuitorii din două localități din Prahova vor primi apă la program.

După Moldova, Banat, Maramureș și Transilvania, apar probleme cu aprovizionarea cu apă și în localități din Muntenia.

Anunț oficial

Sâmbătă, 2 iulie, cel mai important furnizor de apă potabilă din judeţul Prahova, Hidro Prahova, a emis un comunicat pentru câteva localități.

Cetățenii de aici au fost informați că vor primi apă la program, din cauza secetei și a utilizării apei pentru agricultură, la un nivel ”extrem de ridicat”, scrie ObservatorulPh.

”Societatea HIDRO PRAHOVA SA anunță că este nevoită să introducă un program de distribuție a apei în comuna Scorţeni (satele Scorțeni și Mislea), valabil în intervalul 2-3 iulie 2022, pentru refacerea stocurilor de apă din rezervorul de înmagazinare.

Astfel, în perioada indicată, între orele 13.00-16.30 și 22.00-6.00, apa va fi oprită pentru abonații din satele Scorțeni și Mislea”, anunță compania.

În oraşul Urlaţi, apa potabilă va fi oprită pe parcursul nopţii, între 00.00 și 5.30 0.00-5.30. Aici, măsura a intrat în vigoare pe 29 iunie şi este valabilă până pe 3 iulie.

Cum se poate salva situația

Situația curentă ar putea fi salvată dacă precipitațiile anunțate de meteorologii ANM vor ajunge și în aceste zone.

”Restricţiile pot fi suspendate în acest interval de furnizare a apei potabile cu restricţii, în situaţia în care vor fi semnalate precipitaţii suficiente pentru a completa rezervele de apă, astfel încât să fie asigurat necesarul de consum”, mai informează societatea prahoveană.

Cetățenii sunt rugați să folosească apa strict în gospodărie

Societatea de furnizare a apei din Prahova face apel la toți cetățenii să folosească apa strict în gospodărie și să renunțe la utilizarea resurselor existente pentru activități agricole și de grădinărit, în scopul evitării unor deficiențe în procesul de distribuție.

Ulterior, după refacerea stocurilor necesare de apă, ”reluarea distribuției către utilizatorii HIDRO PRAHOVA SA din comuna Scorțeni se va face treptat, la parametrii de calitate corespunzători, pe măsura umplerii rețelelor”, a mai asigurat compania.

Citește și

Cât de scumpe sunt biletele de tren în România. Diferențe față de celelalte țări din UE