Se va prelungi compensarea cu 50 de bani a prețului la combustibili? ”Avem semnale”

Ministrul energiei, Virgil Popescu, a anunțat, sâmbătă, ce se întâmplă cu compensarea cu 50 de bani a prețului la combustibili, de la 1 ianuarie.

Compensarea prețului la benzină şi motorină cu 50 de bani, care a expirat la finalul lunii septembrie, a fost prelungită până la finalul anului. Ce se va întâmpla de la 1 ianuarie 2023?

Înainte de Crăciun

Conform unei decizii luate în septembrie de Guvern, până la finalul anului 2022, benzina şi motorina ne costă cu 50 de bani mai puţin.

În acest moment, șoferii se întreabă dacă decidenții din coaliție vor decide ca măsură să mai fie prelungită încă o dată.

Ministrul energiei din Guvernul Ciucă, Virgil Popescu, a dezvăluit, sâmbătă, că în a doua parte a lunii decembrie ar putea fi luată decizia referitoare la prelungirea subvenției la carburanţi de la 1 ianuarie 2023.

Oficialul liberal a spus că din piață s-au primit semnale conform cărora ar exista o serie de nereguli legate de această compensare în vigoare.

Popescu subliniază că, dacă Executivul va considera că măsura e necesară pentru a sprijini populația, ea va fi prelungită.

”Este stabilizat”

”Să vedem în decembrie. În a doua parte a lui decembrie cred că va fi luată această decizie. Vom discuta şi vom vedea. Să ştiţi că avem semnale din piaţă că nu e chiar aşa corectitudine, totuşi.

Dacă la prima variantă nu s-a permis revânzarea, acum Ministerul de Finanţe a venit cu ordonanţa şi noi am fost de acord să permitem şi revânzarea către companii şi există suspiciuni că se cere de două ori pentru acelaşi litru, se cer de două ori aceşti 25 de bani. S-a intervenit în Parlament.

Dacă va fi nevoie sigur, sunt convins că decizia va fi luată. Haideţi să vedem cum vor evolua preţurile. Deocamdată a fost o scădere de preţuri, după care a urmat, după decizia OPEC de scădere a producţiei, a urmat o uşoară creştere a preţului barilului. Este stabilizat în momentul de faţă”, a explicat ministrul Energiei, Virgil Popescu, la Prima TV.

Citește și

Duckadam a plecat în America să fie bodyguard-ul lui Jennifer Lopez: ”Nicio treabă”