Se taie panglica la Magistrala M5 de metrou! Cine va fi prezent la inaugurare

După ani și ani, se inaugurează azi Magistrala M5 a metroului bucureștean, Drumul Taberei – Eroilor. Administrația Prezidențială a anunțat că și Klaus Iohannis va fi prezent la acest eveniment. Președintele va sta alături de premierul Ludovic Orban.

Ministrul Transporturilor a anunțat de ieri că magistrala poate fi dată în folosință. “După semnarea celor două procese verbale de recepție la terminarea lucrărilor, respectiv la punerea în funcțiune, pe data de 11 septembrie, am anunțat public că Metrorex va realiza o serie de activități administrative astfel încât, începând cu data de 15 septembrie, magistrala M5 să poată fi dată în exploatare cu călători în condiții de siguranță și confort”, a declarat Bode.

Magistrala M5 are 10 stații: Râul Doamnei, Constantin Brâncuşi, Valea Ialomiţei, Romancierilor, Parc Drumul Taberei, Tudor Vladimirescu, Favorit, Orizont, Academia Militară, Eroilor 2. Această ramură a metroului bucureștean ar fi trebuit să fie terminată în 2015.

Întreg proiectul a costat 3.2 miliarde de lei și este cel mai scump proiect de infrastructură urbană din România și prima linie de metrou construită de la zero după Revoluția din 1989. Magistrala are 7.2 kilometri de linie de metro, dar și un depou. Astfel, totalul rețelei de metrou va ajunge la 78 de kilometri de linie și 63 de stații. Istoria acestui proiect a început în noiembrie 2008, când s-a lansat licitația pentru această magistrală.

Citește și

Decizie incredibilă la Ministerul Educației. Vezi câte posturi de secretari de stat sunt