Se scumpesc biletele de autobuz și de metrou de la 1 august în Capitală

Bucureștenii vor avea parte de scumpiri semnificative la transportul comun din București, de la 1 august. O călătorie STB va costa mai mult decât dublu!

Ministerul Transportorilor și Primăria Capitalei au anunțat marți scumpirea biletelor de călătorie pentru STB și Metrorex începând cu 1 august. Mai exact, o călătorie cu autobuzul sau tramvaiul în București va crește de la 1,3 lei la 3 lei, în timp ce pentru metrou o călătorie crește de la 2,5 lei la 3 lei!

Va exista și un bilet comun Metrorex-STB care va costa 5 lei, care va oferi acces timp de 90 de minute la ambele rețele de transport. Potrivit comunicatului de presă, un abonament de 24 de ore va costa 8 lei, iar abonamentul comun STB / Metrorex pentru o zi va fi 14 lei.

Noutatea la abonamentele de 24 și 72 de ore este că acestea vor fi chiar 24 de ore de la momentul emiterii. Se elimină noțiunea de abonament ”de zi” care, cumpărat la ora 18:00, de pildă, era valabil doar 6 ore din acea ”zi”. Ministerul Transporturilor anunță că ambele companii vor introduce abonamente de 6 luni sau de un an.

Prețurile lor vor fi de 80 de lei separat pentru fiecare dintre rețele (140 de lei în comun STB / Metrorex), 400 de lei (700 de lei în comun STB / Metrorex), respectiv 700 de lei (1200 de lei în comun STB / Metrorex). Ambele companii vor oferi posibilitatea de recuperare a abonamentelor nominale în caz de pierdere. Titularii se pot prezenta cu actul de identitate, iar abonamentele vor fi emise din nou pe numele acestora.

Scumpirea biletelor STB va reprezenta prima creștere pentru transportul în comun din București din 2008. În schimb, ultima creștere a biletelor la metrou a avut loc în 2014. Autoritățile transmit că încasările suplimentare generate de această măsură se vor reflecta direct în condițiile de călătorie – prin investițiile pe care cele două companii le vor putea efectua.

În finalul comunicatului în care sunt anunțate noile scumpiri scrie că ”atât Ministrul Transporturilor și Infrastructurii, Cătălin Drulă, cât și Primarul General al Municipiului București, Nicușor Dan, îi încurajează pe bucureșteni să opteze pentru un transport în comun terestru și cu metroul”.

Citește și

Gabriela Firea poartă două bijuterii speciale: ”Răzvan are un loc special. Florentin e stăpânul inimii mele”