Se reintroduce uniforma pentru elevi! Câți bani vor fi alocați

Elevii vor avea din nou uniformă obligatorie în școli! Senatul a adoptat marți un proiect de lege ce prevede ca fiecare elev din învățământul obligatoriu de stat să primească o sumă anuală pentru haine.

Este vorba de 350 de lei pentru fiecare elev. Lege trebuie să fie adoptată şi de Camera Deputaţilor, apoi, ulterior, promulgată de şeful statului.

Această lege va intra în vigoare începând cu anul şcolar 2021/2022. Iniţiativa legislativă a fost adoptată de senatori cu 87 de voturi ”pentru”. Au fost 41 de voturi ”împotrivă” şi zero abţineri.

Proiectul a fost inițiat de senatorul PMP, Cătălin Lucian Iliescu. El vizează modificarea articolului 5 din Legea nr.35/2007 privind creşterea siguranţei în unităţile de învăţământ. El a și anunțat pe Facebook:

”În plenul Senatului a trecut inițiativa mea, modificarea art. 5 din Legea 35/2007 privind obligativitatea uniformelor școlare precum și plata către fiecare elev din bugetul Ministerului Educației a sumei de 350 lei/an pentru achiziția de uniforme. Aceasta sumă reprezintă 1,9 % din bugetul ministerului. Beneficiari vor fi peste 2 milioane elevi din învățâmântul obligatoriu”.

”Consiliile profesorale, cu acordul consiliului reprezentantiv al părinţilor şi cu consultarea reprezentanţilor elevilor, stabilesc pentru elevii unităţii de învăţământ respective cel puţin un semn distinctiv cum ar fi: ecuson, uniformă, eşarfă sau alte asemenea” este specificat în raportul de adoptare al proiectului depus de senatorul PSD, Liviu-Marian Pop.

No Comments Yet

Comments are closed