Se înmulțesc jafurile în agricultură! Apel către Ministrul de Interne

Se înmulțesc jafurile în agricultură în perioada Stării de Urgență legată de COVID-19. Președintele unei companii care comercializează produse de protecție a plantelor a dezvăluit că un depozit a fost spart de hoți. Este unul din multele cazuri din ultimele zile.

“Un depozit ne-a fost vandalizat și s-au furat mii de litri de produse. Urmăriri pe câmp, echipaje de Poliție ajunse din mai multe localități, dar hoții sunt organizați în adevărate unități pentru că:

– fură cantități mari. Asta înseamnă multe mașini, de capacitate mare de transport. Mașini performante care pot merge cu mare viteză pe teren accidentat.

magazin piese autoatu.ro-->
– distrug rapid garduri de metal și depozite cu pereți de metal. Au după ei un adevărat atelier și distrug rapid sistemele de protecție.
– cară repede cantități mari în afara zonei, ceea ce înseamnă ca sunt destul de mulți în aceste echipe.
– sunt costumați inclusiv cu haine termoizolatoare, pentru a nu fi detectați de tehnica modernă de supraveghere.
– urmăresc cu atenție locațiile pe perioade lungi, fără a fi vizibili.
Domnule Vela și dragi angajați din Ministerul Afacerilor Interne, suplimentați echipajele de patrulare, în special în zona rurală. Pentru ca în ultimele 10 zile au fost peste 40 de astfel de atacuri la depozitele fermierilor sau ale distribuitorilor din agricultura, în Buzău, Galați, Brăila, Ialomița și Prahova. Măriți bugetele de combustibil pentru echipajele de Politie din mediul rural și suplimentați cu angajați ai Jandarmeriei.
Nu e posibil ca într-o perioadă cu restricții majore de circulație, să existe un asemenea val de tâlhării. E o adevărată explozie. Echipe cu mulți oameni, mașini de mare capacitate și ei trec fără probleme inclusiv pe drumuri europene unde ar trebui să existe filtre.
Infractorii profită în aceste zile de izolarea impusă în societate. Însă zonele agricole și rurale nu primesc sprijin de la MAI. Și avem nevoie. Luați măsuri domnilor, pentru că știți situația”, a scris pe Facebook Mihai Răzvan Moraru, de la Agro-Est Muntenia.
Foto: Facebook Mihai Moraru


No Comments Yet

Comments are closed