--> -->

Se înghesuie să-l felicite pe David Popovici: ”Noul nume în cartea de aur”

Premierul Nicolae Ciucă şi ministrul de Interne, Lucian Bode, sunt printre cei care i-au transmis, luni seară, felicitări lui David Popovici, după ce a devenit campion mondial la 200 metri liber.

La rândul său, ministrul Sportului, Eduard Novak, a afirmat că sportivul legitimat la Clubul Dinamo este ”fenomenal”. Totodată, și alți politicieni au avut cuvinte de apreciere.

Ploaie de cuvinte frumoase

”David Popovici este cel mai nou nume din cartea de aur a sportului românesc! La doar 17 ani, tânărul nostru a câştigat cursa decisivă de 200 metri liber, la care a stabilit şi un nou record mondial la juniori. Felicitări, David”, a transmis premierul Nicolae Ciucă.

”Fenomenal acest sportiv! Toate inimile României au bătut azi în pieptul lui şi i-au dat putere! David Popovici este primul nostru campion mondial de seniori, într-o probă masculină, cu un nou record, de 1:43.21 min. I-am transmis felicitările mele şi cât de mândri suntem de el! Mulţumim, David! Felicitări, abia ai început să scrii istorie în nataţie! Mai ai înainte multe pagini de glorie. Felicitări şi celor care îţi sunt aproape şi te ajută să zbori”, a scris, la rândul său, pe Facebook, ministrul Sportului,Eeduard Novak.

”Felicitări, David Popovici! Tânărul nostru înotător, sportiv legitimat la Clubul Dinamo, este astăzi campion mondial la proba masculină de nataţie la 200 de metri liber. Primul care reuşeşte această uluitoare performanţă”, a scris, luni seară, pe Facebook, ministrul de Interne, Lucian Bode.

Toată lumea bucuroasă

Și Klaus Iohannis a ținut să-l felicite pe noua stea a înotului mondial.

”Felicitări, David Popovici, pentru performanța extraordinară obținută la Campionatul Mondial de natație! Prin ambiția, talentul și perseverența dovedite, ai oferit astăzi multe emoții și bucurii tuturor românilor și ai scris o nouă pagină în istoria sportului românesc. Suntem mândri de tine!”, a scris președintele pe Facebook.

”Am aflat cu imensă bucurie despre noua performanță pe care David Popovici, un sportiv absolut fenomenal al României, a obținut-o la Campionatele Mondiale de Natație de la Budapesta: campion mondial în proba de 200 de metri liber și record mondial de juniori doborât!

Este primul înotător din istoria României care câștigă o medalie de aur la o competiție de asemenea anvergură, iar pentru mine este o onoare să-l felicit și să mă înclin în fața acestei reușite!

Rezultatul său excepțional este o premieră pentru sportul românesc, David fiind primul înotător din țara noastră care, după 21 de ani, se impune la un Campionat Mondial de Natație în bazin de 50 de metri pentru seniori. Elevii sunt o resursă continuă de potențial și talent pe care nu avem voie să o risipim! Performanțele lui David, care la doar 17 ani scrie istorie, ne obligă să sprijinim cu programe concrete sportul școlar și performerii României!

Îi țin pumnii lui David Popovici și la următoarea probă în care va lua startul: 100 de metri liber!

David, suntem alături de tine, iar românii îți mulțumesc că îi reprezinți cu cinste!”, a comentat și ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu.

Performanță istorică

David Popovici, legitimat la clubul MAI, şi-a „spulberat” adversarii şi a reuşit timpul de 1:43.21, record mondial la juniori, la doar 17 ani.

El i-a depăşit pe Sunwoo Hwang (Coreea de Sud) – 1:44.47 şi Tom Deam (Marea Britanie) – 1:44.98.

David Popovici este primul medaliat şi cel dintâi campion mondial de seniori al României, într-o probă masculină, şi al treilea sportiv care cucereşte medalia de aur pentru ţara noastră, după Tamara Costache (aur la 50 m liber, la Madrid 1986) şi Diana Mocanu (aur la 200 m spate, la Fukuoka 2001).

Este primul aur pentru România la un Campionatul Mondial de înot în bazin de 50 m pentru seniori după o pauză de 21 de ani!

Citește și

Victor Rebengiuc explică: ”Ultimul rol, dar voi mai fi pe scenă”